Α-Ω Αυτάρκεια.Πως θα αποθηκεύσω καλαμπόκι σε κονσέρβα.

 

Την 1η φορά που καλλιέργησα καλαμπόκια κάναμε ένα μεγάλο λάθος. Τα αφήσαμε να ξεραθούν πάνω στο φυτόκαι έγιναν πολύ σκληρά και δεν τρωγόταν.
Τώρα ξέρουμε ότι θα τα μαζέψουμε όσο είναι μικρά και τρυφερά, γάλακτος.


Για να φτιάξουμε καλαμπόκι κονσέρβα για το χειμώνα και να έχουμε να συνοδεύουμε τις πράσσινες σαλάτες μας το πιλάφι μας, ή τα κρεατικά μας.....

Θα βράσουμε τα καλαμπόκια 1 ώρα σε σιγανή φωτιά περίπου 8 τεμάχια.
Τα κόβουμε με μαχαίρι και τα καθαρίζουμε όσο μπορούμε

ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια λευκό ξίδι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
4 φλιτζάνια μαγειρεμένο καλαμπόκι (περίπου 8 τεμάχια)
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες μικρές πιπεριές κόκκινες και πράσινες πιπεριές
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  το  ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη. Προσθέστε το καλαμπόκι, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, σέλινο, κρεμμύδι, μουστάρδα, σπόροι σέλινου και κουρκουμά.. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τοποθετούμε στα μπολ και κονσερβάρουμε με τη γνωστή μέθοδο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις