Α-Ω ΑΥΣΤΡΑΛΟΠ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ στο κοτέτσι σας.Australorps chicken. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Χαρακτηριστικά Black Australorp

Το Black Australorp είναι μια φανταστική φυλή κοτόπουλου και οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι πουλερικών στην αυλή τους ήθελαν να έχουν. Είναι επίσης μια ιδανική φυλή για τους αρχάριους. Γενικά το Black Australorps είναι ωραία, σκληραγωγημένα, εύχρηστα και εξαιρετικά παραγωγικά πουλιά. Το όνομά τους Black Australorp, είναι ένας συνδυασμός Orpington και Αυστραλίας. Κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1900 αναπτύχθηκαν από Αγγλικά Black Orpingtons από αυστραλιανούς κτηνοτρόφους. Η Αμερικανική Ένωση Πουλερικών αναγνωρίζει το Black Australorp ως πρότυπη φυλή το 1929 παρόλο που εισήχθησαν στην Αμερική το 1920. Τώρα είναι μία από τις καλύτερες παραγωγικές φυλές. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά Black Australorp περιγράφονται παρακάτω.

Χαρακτηριστικά Black Australorp

Κάθε φυλή κοτόπουλου έχει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά της φυλής κοτόπουλου Black Australorp παρατίθενται παρακάτω.

Φυσικά χαρακτηριστικά

Τα μαύρα Australorps είναι μεγάλα, βαριά και πολύ όμορφα. Έχουν καλά στρογγυλεμένα στήθη.Τόσο οι όρνιθες όσο και τα κόκορα κρατούν ψηλά το κέντρο βαρους τους. Τα λαμπερά κόκκινα πρόσωπα και τα μαύρα φτερά τους με μια πράσινη λάμψη δίνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, που τα κάνει διαφορετικά από τις άλλες φυλές. Έχουν κόκκινα χρώματα και μοναδικά λυρια.  Τα πρόσωπα των κοτόπουλων Black Australorp είναι εντελώς απαλλαγμένα από φτερά και λεία. Τα πόδια είναι μαύρα με μπλε γκρι χρώμα. Τα μάτια τους είναι κατά προτίμηση μαύρα. Η κάτω πλευρά των ποδιών των κοτόπουλων Black Australorp είναι λευκή. Ένας μεγάλος μεγέθους Black Australorp κόκορας βάρους περίπου 8,5 έως 10 κιλά και ένα μεγάλο μέγεθος βάρος κοτόπουλου περίπου 6,5 έως 8 κιλά.



Διπλός σκοπός

Τα μαύρα Australorps είναι κοτόπουλα διπλής χρήσης, είναι καλά στρώματα και είναι επίσης κατάλληλα για την παραγωγή κρέατος. Το κρέας τους είναι πολύ νόστιμο και είναι καλά φτιαγμένο με λευκό δέρμα. Τα αυγά τους είναι καφέ. Οι ορνίθρες μπορούν να ζήσουνγια μερικά χρόνια. Γενικά μια υγιής κότα μπορεί να βάλει περίπου 200 αυγά σε σεζον.Ξεκινάνε να γεννούν από 5 μηνών ωραία καφέ αυγά.

Υγεία & Ανάπτυξη

Συνήθως τα κοτόπουλα Black Australorp γίνονται πολύ ανθεκτικά και μακρόβια. Έχουν καλή αντίσταση στις πιο κοινές παθήσεις πουλερικών. Όλοι οι τύποι σωματικών παραμορφώσεων, όπως λυγισμένα δάκτυλα ή στριμμένα ράμματα, είναι μικρότεροι σε καλά εκτρεφόμενα κοτόπουλα Black Australorp. Μπορούν επίσης να ζήσουν καλά με χαμηλές θερμοκρασίες και κρύο καιρό. Μπορείτε να τα ταΐσετε με τα τρόφιμα που ταΐζετε στις άλλες φυλές κοτόπουλων σας. Μην ταίζετε υπερβολικά τις ωοτόκες όρνιθες. Με την υπερφόρτωση των ορνίθων ωοπαραγωγής, με λιπαρά που θα μειώσουν το ποσοστό παραγωγής αυγών τους. Αυτό συμβαίνει πολύ για τα κοτόπουλα Black Australorp.

Ιδιοσυγκρασία

Όπως είπα πριν, οι Black Australorps  συμπεριφέρονται καλά. Νομίζω ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από τους κατόχους πουλερικών στην αυλή τους αρέσουν. Οι κότες είναι ήρεμες, ήσυχες, φιλικές και είναι πολύ εύκολο να τις χειριστείς.  Μην κρατάτε τη Black Australorps και άλλες επιθετικές ράτσες κοτόπουλου στο ίδιο κοτέτσι. Επειδή μπορούν να τραυματιστούν από τις άλλες επιθετικές φυλές.


 Χρήσεις: Κρέας και αυγά χρησιμότητας διπλής χρήσης.  
Αυγά: 200 - 250 χρώματα / καφέ.
Προέλευση: Κεντ, Ηνωμένο Βασίλειο
Βάρος:  : 3.85 - 4.55Kg, Κρέας : 2.95 - 3.6Kg.
 
Χρώματα: Μαύρο, Μπλε, Λευκό




Επικεφαλής του Αυστραλοπούλου κοτόπουλου
Αυγά εκκολαψης και πουλιά θα βρείτε εδω

 http://www.sporosbank.com/423483996/category/562219/%cf%80%cf%84%ce%b7%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%88%ce%b7%cf%83
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις