Α-Ω ΣΠΑΝΑΚΙ MALABAR ΔΙΑΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΙΖΕΙ
Σπανάκι βουτύρου της Κεϋλάνης, ανατολικό ινδικό σπανάκι, Malabar Nightshade ανήκει στα Τοπικά λαχανικά της Ταϊλάνδης.
Το φύλλο έχει σχήμα καρδιάς, μπορείτε να το γεύεστε όλο το καλοκαίρι πεντανόστιμο και λιώνει στο στόμα.
50-70 ημέρες
είναι ένα αειθαλές, τρυφερό βότανο που θα έπρεπε να έχουν όλες οι αυλές και όλα τα μπαλκόνια και bed. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε και σε γλάστρες με ένα καλό στήριγμα ή περγολα.
Απαιτεί Πλήρη ήλιος έως μερική απογευματινή σκιά.
Ανθεκτικό στον παγετό.
Φύτευση Μάρτιο-Απρίλιο θα σας κρατήσει εώς το Φθινόπωρο
Στην ουσία μπορείτε να έχετε πράσινες σαλάτες από Ιούλιο εώς Οκτώβριο που θα αρχίσουν οι πρώτες σαλάτες μαρουλιού και να μην τις στερηθείτε με το σπανάκι μαλαμπαρ.
Εάν μεγαλώνετε αυτό το φυτό και δεν σας αρέσει η γεύση, οι διακοσμητικές ιδιότητες θα το κρατήσουν στον κήπο σας. Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά που έχετε δει ποτέ.Δεν χρειάζεται πολύ νερό. Η συνεχής κοπή θα σας βοηθήσει να το κρατήσετε διαχειρίσιμο. Εάν έχετε πολύ υγρασία τα φύλλα θα γίνουν τεράστια και ίσως λίγο πικρά. Προσπαθήστε να τα κόβετε νωρίς πριν μεγαλώσουν πολύ για να τα γευτείτε τρυφερά.
το σπανάκι βουτύρου που δίνει την αίσθηση ότι λιώνει στο στόμα Πηγή: www.lifo.gr
το σπανάκι βουτύρου που δίνει την αίσθηση ότι λιώνει στο στόμα Πηγή: www.lifo.gr
Σχόλια