Α-Ω ΠΑΣΙΦΛΟΡΑ ΜΠΑΝΑΝΑ, PATION FRUIT Passiflora tripartita mollissima - Banana Passion Fruit. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ




Ένα κίτρινο, ωοειδές φρούτο με λαμπερό κίτρινο δέρμα και πορτοκαλί πολτό εσωτερικά. Ο πολτός είναι εδώδιμος και πολύ γευστικός, αν και γενικά δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο ο μούστος καρπός του πάθους. Συχνά χρησιμοποιείται σε χυμούς και δίνει τροπική γεύση σε αυτούς.

Το Passiflora mollissima μπανάνα φρούτο του πάθους είναι ένα πολυετές αμπέλι μήκους 20 μέτρων και ηλικίας εώς 20 ετών. Ιθαγενής στην τροπική περιοχή των Άνδεων μεταξύ 2000 και 3600 μέτρων, το είδος αυτό καλλιεργείται ευρέως στην πατρίδα του και σε πολλά μέρη των τροπικών και υποτροπικών ως διακοσμητικό και για τους καρπούς του. Τώρα είναι ευρέως διαδεδομένη σε περιοχές της Νότιας Αφρικής, της Ασίας και των άνω ορόφων αρκετών νησιών του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης. 

Μπορεί να καλλιεργηθεί ως φυτό εσωτερικού χώρου σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Όμορφα λαμπερά ροζ λουλούδια φέρονται στα άκρα ενός μακρινού μίσχου. 

Η άνθηση ξεκινά όταν το φυτό είναι ηλικίας ενός έτους. Τα λουλούδια είναι μεγάλα, με διάμετρο 5-10 cm. 
Επισκέπτονται από μεγάλο αριθμό εντόμων και πτηνών αλλά κυρίως επικονιάζονται από μελισσών. Τα εκπληκτικά βρώσιμα φρούτα μπορούν να παραχθούν σε θερμές συνθήκες. 

Φρούτα πράσινα, που γίνονται κίτρινα όταν είναι ώριμα, μέχρι 12 εκατοστά μήκους κατά 3 εκατοστά σε όλη, λεπτό δέρμα. Ο πολτός είναι πορτοκαλί, βρώσιμο και πολύ νόστιμο, γλυκό. 

Τα αμπέλια παράγουν συνήθως το δεύτερο έτος και μπορούν να δώσουν μέχρι και 300 όταν είναι σε πλήρη παραγωγή. 
Τα φρούτα μπορούν να ωριμάσουν όλο το χρόνο.  
Το κλάδεμα είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η αμπέλου υγιής.
Όταν καθιερωθεί και χωρίς φροντίδα, τα φρούτα πάθους μπορούν εύκολα να προσπεράσουν άλλα φυτά του κήπου, σκιάζοντάς τα από τον ήλιο. Ζώνες ανθεκτικότητας 9-10, (-5 ° C / 1 ° C, 25 ° F / 35 ° F) το χειμώνα. 
Εξαιρετικά ταχέως αναπτυσσόμενο αμπέλι όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν πάνω από 28 ° C. Πάθος μπανάνας  

Το Passiflora mollissima αντέχει τόσο το υψηλό όσο και το χαμηλό επίπεδο φωτισμού, αλλά η βέλτιστη ανάπτυξη συμβαίνει σε πλήρη ηλιακό φως. Σε πιο δροσερά κλίματα και σε εκείνους που λαμβάνουν ετήσιο παγετό, το αμπέλι είναι πολύ πιο ελεγχόμενο και κάνει έναν όμορφο διακοσμητικό κήπο. Μπορεί να χρειαστεί να υδροδοτήσετε τα φυτά σας καθημερινά κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες. 
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι ρίζες θα πρέπει να διατηρούνται υγρές, αλλά καθώς η ανάπτυξη θα είναι πολύ πιο αργή, ίσως χρειαστεί μόνο νερό μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με την αύξηση της θερμοκρασίας. 
Λιπαίνετε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες στην καλλιεργητική περίοδο. 

Που θα βρω σπόρο ή φυτό:
www.sporosbank.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις