ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΠΟ ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ. ΡΟΖ, ΜΑΥΡΑ, ΠΡΑΣΣΙΝΑ

ΡΟΖ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ των ΧΟΠΙ


Οι Χόπι είναι μια φυλή ιθαγενών της Αμερικής που ζουν κυρίως σε μια δημόσια έκταση που τους έχει παραχωρηθεί στη βορειοανατολική Αριζόνα. Η έκταση αυτή περιβάλλεται από την περιοχή των Ναβάχο.

Το ΡΟΖ Καλαμπόκι είναι μια σπάνια ποικιλία που είχε εκτραφεί από το έθνος Hopi. Το απίστευτο έργο τους έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο σκληρά και ομορφότερα αραβόσιτα! Το αλεύρι είναι εντυπωσιακά υψηλό σε πρωτεΐνες και η λεπτή υφή προσφέρεται σε εξαιρετικά μαλακές tortillas και tamales. Αντέχει σε ξηρασία.

ΠΡΑΣΣΙΝΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ


Τα εκπληκτικά όμορφα καλαμπόκια με απόχρωση πράσινα, από κίτρινο-πράσινο έως σμαραγδένιο.  Εχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από τους Ινδιάνους Zapotec για να κάνουν ένα τοπικό αγαπημένο, πράσινο αλεύρι tamales.

Διατροφή των Ινδιάνων

Η διατροφή τους περιελάμβανε ελάφι και μικρά θηράματα όπως κουνέλι και ψάρια, ενώ καλλιεργούσαν καλαμπόκι, φασόλια, κολοκύθια και ηλιόσπορους. Τα λαχανικά, το κρέας και το ψάρι συμπληρώνονταν από ξηρούς καρπούς, μούρα και φρούτα όπως το πεπόνι. Με την πάροδο του χρόνου οι Νάβαχο άρχισαν να εκτρέφουν πρόβατα και αίγες, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το διαιτολόγιό τους.


ΠΟΠ ΚΟΡΝ κι αυτό ινδιανικο.

Ο λόγος για το ποπ κορν, τους καβουρντισμένους κόκκους καλαμποκιού, που πριν γίνουν «απαραίτητο» συστατικό για την απόλαυση μιας ταινίας, ήταν μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των ανθρώπων των σπηλαίων, όπως επιβεβαιώνεται από αρχαιολογικά ευρήματα, με το παλαιότερο να χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν. Στο Μεξικό για παράδειγμα, υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος απολάμβανε ποπ κορν περί το 3.600 πΧ.

Πάντως ο δυτικός κόσμος «χρωστά» την συγκεκριμένη απόλαυση στον Quadequina, έναν Ινδιάνο της φυλής Wampanoag, ο οποίος «σύστησε» το συγκεκριμένο σνακ σε Άγγλους αποίκους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις