Α-Ω Τούρκικοι καπνοί ποικιλλίες και σπόροι.Σπόροι τούρκικου καπνού παλιοί παραδοσιακοί. Καπνός Sapsunt black sea, Bursa, Izsmi Ozbas,


 
ΚΑΠΝΟΣ  Σαμψούντα της Μαύρης Θάλασσας  
προέρχεται από την περιοχή Samsun της Τουρκίας κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Ανήκει στα αρωματικά καπνά όπως ο Μπασμά. Τραπεζούντας και Σαμψούντας οι Τούρκοι τα λένε Bashi Bagli που σημαίνει ενωμένα στο κεφάλι. 
+Η ποικιλλία Κατερίνης προέρχεται απο τον καπνό Σαμψούντας και Μπαφρας.
Εκτιμάται για την πλούσια γεύση και το άρωμα
Ωριμάζει σε 65-70 ημέρες και είναι συχνά ήλιο θεραπευτεί.Ένα εξαιρετικό μείγμα για τσιγάρα ή πίπας



 Καπνός Μπάφρας - Τούρκικος καπνός που χρησιμοποιούνται συχνά  μείγματα καπνού πίπας και των τσιγάρων. Νικοτίνη 1,5 % σάκχαρα 10%.Κιονοειδής φυτό που φυτρώνει σε 5 πόδια. Ζευγάρι σε 50 ημέρες.Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη.


 

 Bursa είναι μία από τις μεγαλύτερες και βαρύτερες που παράγουν ποικιλίες καπνού τουρκικού, που μεγαλώνουν σε 8 'με 30-34 συλλέξιμα φύλλα ανά φυτό.Τα σκούρα πράσινα φύλλα σε σχήμα φτυαριού είναι βαριά και μέση τιμή 10 "με 16".Λόγω του βάρους των φυτών μην τα καλλιεργείτε  σε θυελλώδεις περιοχές για την αποφυγή ανατροπής.Η ανθοφορία εμφανίζεται σε 65-70 ημέρες.Η μοναδική γεύση του είναι πικάντικη και γλυκιά και ο καπνός είναι αρωματική και πολύ αρωματικό.Το επίπεδο της νικοτίνης είναι αρκετά υψηλή για μια τουρκικη ποικιλία. 
Bursa είναι ένα εξαιρετικό καπνού για πίπα ή ανάμειξη στα τσιγάρα.

 

Σμύρνη Ozbas - Μια μοναδική αναζητούν τουρκική ποικιλία που φτάνει τα ύψη των 5-6 πόδια. Καλλιεργούνται ξηρικά στην Τουρκία, θεωρούνατι αρωματικές αλλά δεν φτάνουν τον Μπασμά.Έχουν χοντρά φύλλα, δυνατό άρωμα και βγαίνουν πολ΄τ πυκνά στα ψηλότερα σημεία.Είναι η πιο όξινη ποικιλλία σε σχέση με τους τούρκικους καπνούς, με ψιλά σάκχαρα και 20% χαμηλότερη νικοτίνη.

Παράγει μικρή για να μην κορόιδα και παραμένει σε ένα πολύ στενό σε στήλες σχήμα, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για αυστηρότερους χώρους.Τα φύλλα έχουν την τάση να είναι πολύ ομοιόμορφο μέγεθος και σχήμα, είναι 16 "με 9" πλάτος.Η ωριμότητα είναι 75-80 ημέρες.Τα φύλλα γίνονται ένα ελαφρύ κίτρινο στις άκρες και διπλώστε προς τα κάτω όταν είναι ώριμα.Θεραπεύει σε ένα ελαφρύ μαύρισμα σε σοκολατί χρώμα.

Ο καπνός είναι πολύ ήπια, αλλά γευστικά και αρωματικά.

Εξαιρετικό ως μείγμα στο τσιγάρο ή πίπα, ή με δική της.

Η προσωπική συμπάθειά τουρκική ποικιλία καλλιεργητή μας.


Image


Καπνός Χιλής - Ποικιλία της καλλιέργειας καπνού σε 5-6 πόδια στο ύψος.

Τα φύλλα είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος από κάθε τουρκική ποικιλία που έχουμε δει, αν και οι φαρδιές επί του στελέχους.Όταν ωριμάσει παίρνει ένα ελαφρύ καφέ σοκολατί.


 Αποτέλεσμα εικόνας για bafra tobacco

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις