Α-Ω Σπόρος καπνού Burlay και Orinoco, Perique. Σπόρος για καπνούς πίπας, τι να προτιμήσω

 
BURLAY 
Ιδανικό για το τσιγάρο ή καπνό πίπας.
Ένα φυτό μπορεί να παρέχει 200 γραμμάρια  καπνού, και αρκετό για περίπου 312 τσιγάρα!



ORINOCO 
O καπνός Orinoco βγάζει, τσαλακωμέναα φύλλα  παράγει ένα πλούσιο καφέ καπνό πίπας που είναι ένα από τα αγαπημένους για τους καπνιστές πίπας σε όλο τον κόσμο.  
Τέλειο φύλλο για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό καπνό πίπα!  
Επίσης, κάνει ένα καλό καπνό ανάμειξης για τα πούρα και τα τσιγάρα.  
Πιστεύω ότι αυτός ο καπνός είναι ένα must για όλους τους καλλιεργητές καπνού στο σπίτι!!  
Ωριμάζοντας  κιτρινίζει και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ένα ωραίο σκούρο καφέ χρώμα. Τα Παχιά φύλλα του Ορινόκο, καθιστούν ιδανικό περιτύλιγμα για πούρα.  
Ο Orinoco είναι ο ιδανικός αρωματικός καπνός για καπνιστές πίπας ... και υπέροχο για περιτυλίγματα πούρων και για τη χρήση του σε χαρμάνια τσιγάρων.


 Perique
Ένα από τα σπανιότερα είδη καπνών στον κόσμο, προέρχεται από το St James Parish, περίπου 50 μίλια δυτικά της Νέας Ορλεάνη.
Η αγορά του είχε αρχίσει να μειώνεται μετά από μια κορύφωση το 1920, και Percy Martin ήταν ο μόνος πλήρους κλίμακας αγρότης αυτού του καπνού. Οι άσχημες εποχές είχαν χτυπήσει την παραγωγή του μέχρι το σημείο όπου perique ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης.
Ο κ Martin πέθανε πέρυσι, αλλά προλάβε να είδε τον καπνό που είχε περάσει όλη τη ζωή του με το να τον καλλιεργεί να κάνει μια σχεδόν θαυματουργή ανάκαμψη για το τι θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της επιχείρησής του.  
 Ο καπνός παίρνει ξεχωριστή γεύση της από τη ζύμωση βαρέλι, μια τεχνική που οι έποικοι της Λουιζιάνα θεωρείται ότι έχουν ενταχθεί στο 18ο ή 19ο αιώνα από τους τοπικούς Τσοκτάου.
Το σημερινό σύστημα ωρίμανσης έχει αλλάξει ελάχιστα από τότε. 
Μετά τη συγκομιδή των φυτών, οι αγρότες τους καρφώσουν στις δοκούς του έναν αχυρώνα με ένα μικρό κομμάτι ξύλο που ονομάζεται μπάτσος μπάτσος, για το θόρυβο που κάνει. Όταν τα φυτά έχουν στεγνώσει, τα φύλλα απομακρύνονται με το χέρι και τοποθετούνται σε δρύινα βαρέλια  
 Κάθε μήνα οι εργαζόμενοι τα βγάζουν και τα αναποδογυρίζουν μέσα στα βαρέλια.  
Η όλη διαδικασία ωρίμανσης διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό εμπειρία.  
Περιγράφουν τον perique ως πικάντικο, γήινα και πλούσια γεύση. Πρόκειται για ένα «καρύκευμα» καπνού, μοιάζει περισσότερο με μια έντονη habanero καυτή σάλτσα κέτσαπ.
 Σπάνια κάνει πάνω από 15% για κάθε δεδομένο μείγμα, και αυτό είναι αρκετό για να κάνει γνωστή την παρουσία του.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις