Α-Ω Η ΛΑΧΑΝΟΚΟΤΟΠΙΤΑ της ΣΟΦΙΑΣ συνταγή


Μια και εορτάζουμε σήμερα είπα να κάνω μια χωριάτικη πίτα με τα φρέσκα βιολογικά λαχανικά του κήπου μας για να πιούμε το βραδυνό μας κρασάκι ή μπυρίτσα

ΥΛΙΚΑ
  • 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένο κοτόπουλο
  • 1 πρασινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μαυρη πιπεριά
  • 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 ξερά κρεμμύδι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • μισό κολοκύθι τριμμένο και αλατισμένο να φύγουν τα υγρά
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά καπνιστή
  • Κάρυ
  • Μοσχοκάρυδο 
  • 3 κουταλιές αλεύρι για να δέσει η σάλτσα
Τσιγαρίζω κρεμμυδάκια και πιπεριές, και μετά ρίχνω τα υπόλοιπα  στην κατσαρόλα, και τα αφήνω λίγο να ψηθούν, κατόπιν προσθέτω την κρέμα, και σβήνουμε με ξύδι όταν έχει πήξει η σάλτσα


Φύλλο εννοείται χειροποίητο αλλά αν βαριόσαστε πάρτε έτοιμη σφολιάτα, προσωπικά προτιμώ το χωριάτικο που έμαθα από τη γιαγιά μου τη Σοφία την Ποντία

Τέλος πασπαλίζω με σουσάμι το προτελευταίο φύλλο (για να μην πέφτει) γιατί μου αρέσει πολύ στην πίτα η γεύση του!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις