Α-Ω Καλλιεργώ Μουστάρδα για σαλάτες.ΣΠΟΡΟΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Καλλιεργώντας χόρτα για σαλάτες από Ασία

α)Komatsuna «Μουστάρδα Σπανάκι
β)Μουστάρδα MIZUNA
γ)BOC CHOI
δ)ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΓΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ε)ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΓΚΑΘΩΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Καλλιεργούμε λαχανικά τα οποία αποδίδουν σε 35-50μέρες και μας αποζημιώνουν άμεσα.
Το γρήγορο fastfood φαγητό ζητά και πολλές σαλάτες πράσινες και όσοι αποφασίσετε να καλλιεργείστε λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε στη γκάμα καλλιέργειας σας και τα ασιατικά λαχανικά.

Komatsuna «Μουστάρδα Σπανάκι»

Ένα υπέροχο σαλατικό πράσινο πολύ πιο ήπια από ότι οι άλλες ποικιλίες μουστάρδας.
Αγαπά το δροσερό ανοιξιάτικο καιρό και τα τρυφερά φύλλα  μπορεί να συγκομισθούν σε 28 ημέρες και τα μεγαλύτερα φύλλα περίπου 40 ημέρες. Διαθέτει αντοχή στο κρύο και μπορείτε να καλλιεργείστε όλο το χρόνο σχεδόν πλην τους ζεστούς μήνες.
Τα Τρώμε το ωμά ή μαγειρεμένα, με οποιονδήποτε τρόπο σε σούπες, σωταρισμένα όπως θέλετε να φάτε και το σπανάκι.
Μεγαλώνουμε την καλλιέργεια αυτή και πάλι το φθινόπωρο Επειδή είναι μικρότερη από τις άλλες τη λένε και baby.
 Όπως τα περισσότερα χόρτα την άνοιξη, αυτά καλλιεργούνται  μέχρι η θερμότητα να αρχίσει να  επιβραδύνει την ανάπτυξη. Μπορείτε να βρείτε την ποικιλία σε πράσινο και σε κόκκινο φύλλο.


Μουστάρδα MIZUNA

Είναι η αγκαθωτή μουστάρδα τα φύλλα τρώγονται και ωμά και μαγειρεμένα μοιάζουν με το φύλλο του αντιδιού ή της πικραλίδας.
Την πρώτη φορά τα τρυφερά φύλλα τα τρώτε ωμά, και μετά μπορείτε να τα κάνετε βρασμένα.Στην Ασία τα κάνουν τα φύλλα και τουρσί. Σπέρνουμε 12 εβδομάδες πριν τον παγετό ή τέλος Ανοιξης.
Θέλουν καλό πότισμα και ξεβοτάνισμα όπως όλες οι σαλάτες.Μπορεί να καλλιεργηθεί και σε υδροπονία Αναπτύσσεται καλά σε δροσερά μέρη.

BOC CHOI
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟ η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Τα Choi μποκ έτοιμα σε 30-40 μέρες. Τα μεγαλύτερα, που παίρνουν περίπου 45-55 ημέρες, για να πάρετε μεγάλο μέγεθος θα πρέπει να καλλιεργήσετε ιβρίδια.
Μπορείτε να καλλιεργείσετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο.Η ιδανική θερμοκρασία για Bok choy είναι μεταξύ (13-21 C)





ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΓΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Για όσους τους αρέσουν οι πικάντικες καυτερές γεύσεις.
Τρώγονται ωμά τα φύλλα μικρά και όταν τα βράσετε φεύγει ένα μέρος της πικάντικης γεύσης.Όταν τα φυτά είναι νεαρά, έχουν ήπια γεύση τα φύλλα κάνει μια εξαιρετική προσθήκη σε σαλάτες και σάντουιτς. Τα νεαρά φύλλα κάνουν επίσης μια λαμπρή γαρνιτούρα, ειδικά όταν συνδυάζεται με μερικά βρώσιμα λουλούδια και ένα κλαδάκι ή δύο από τα κατσαρά μαϊντανό.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν μια πέστο σάλτσα.Μπορεί να τα κάνετε στον ατμό, μαραμένα, σοταρισμένα ή παρασκευασμένα όπως και με κάθε άλλη πράσινη σαλάτα.
Όταν καλοκαιριάσει η μουστάρδα ανθίζει. Τα πικάντικα λουλούδια και οι μικροί λοβοί του σπόρου είναι βρώσιμα και εξαιρετικά σε σαλάτες. Τα λουλούδια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως βρώσιμα σε γαρνιτούρες. Οι σπόροι μπαίνουν ως μυρωδικό σε τουρσί.
Ο μίσχος είναι βρώσιμος,  τραγανός σαν  υποκατάστατο το σέλινου.Σπείρετε σε φυτώριο, σε παρτέρια, σε γλάστρες, σε χώμα απευθείας. Εχθροί του είναι τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες, βάλτε στάχτη ή αλάτι περιμετρικά. Σπείρετε αρχές Μαρτίου εσωτερικά και μεταφυτέψτε μετά για καλύτερά αποτελέσματα, φυλαχτείτε από γυμνοσάλιαγκες.Σε ένα μήνα θα αρχίσετε να κόβετε τα πρώτα σας φύλλα μέχρι να πιάσει η πολύ ζέστη.


ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΓΚΑΘΩΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Ήπια πιπεράτη  το κόκκινο διακοσμητικό στοιχείο είναι ένα must για κάθε σαλάτα στον κήπο Η Oriental κλασσική είναι εξαιρετική από τα τέλη του καλοκαιριού και μετά  μέσα από το χειμώνα, αν καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο.

Σπορά:
Σπέρνετε μικρές ποσότητες κάθε 3 εβδομάδες από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σπόροι μπορούν να σπαρθούν άμεσα στο χώμα με 5 σπόρους ανά σημείο
απόσταση:
Μεταξύ των σειρών: 25 εκατοστά
Μεταξύ των φυτών στη σειρά: 25 cm (5 δενδρύλλια ανά σταθμό)



Σπόρους θα βρείτε  εδώ από την Ανοιξη του 2017
 http://www.sporosbank.com/423483996/category/749396/%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%83

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις