Α-Ω ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ.ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΤΕΡΩΤΑ, ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ, ΓΚΟΑ



Ξεκινήστε τους σπόρους φασολιών την άνοιξη μετά από τα δύσκολα κρύα και όταν  το έδαφος έχει ζεσταθεί. Ρίξτε τους σπόρους σε ένα καθαρό βάζο από γυαλί, και γεμίστε το μέχρι τη μέση βάζο με τσάι χαμομηλιού . Τοποθετήστε το βάζο σε ένα ζεστό μέρος όπου δεν θα διαταραχθεί. Αφήστε το για δύο ημέρες. Αυτό το μούλιασμα θα βοηθήσει τους σπόρους να βλαστήσουν και να απολυμανθούν από αρρώστιες.

Μπορείτε να τα βάλετε σπορείο ή να τα φυτέψτε απευθείας στο χώμα ανά 15 εκατοστά.
Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και θέλουν πέργολα δυνατή, το φυτό πιάνει τα 5μ σε μήκος.

Κάθε μήνα κοπρίζετε τα φυτά σας για να βγάλουν πολύ παραγωγή.
Στις πολλές ζέστες ίσως δεν δίνει παραγωγή και ρίχνει τα άνθη, αλλά τον Αύγουστο θα αρχίσει να παράγει μέχρι τα πρώτα κρύα
Στις 45 μέρες θα δείτε άνθη και στις 60 μέρες θα πάρετε τα πρώτα σας φασόλια φτερωτά.

 
Τα Φρέσκα φτερωτά φασόλια περιέχουν μια αρκετά καλή ποσότητα βιταμίνης-C. 100 g κόκκοι παρέχουν 18,3 mg, ή 31% της βιταμίνης-C. Η βιταμίνη-C είναι ένα ισχυρό υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτική δράση, και όταν παρέχεται επαρκώς στη διατροφή
 Επίσης, παρέχουν επαρκείς ποσότητες ανόργανων συστατικών, και βιταμίνες. Μερικά από τα βασικά μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το μαγγάνιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο 

 Τα φύλλα φασολιάς, που χρησιμοποιούνται ως σαλάτα, είναι μια άριστη πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης-C, βιταμίνη-Α, και τα μέταλλα. 100 g φρέσκα φύλλα παρέχουν 45 mg βιταμίνης-C (75% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας) και 8090 IU βιταμίνης-Α (270% της RDA).
    Οι ρίζες και
κόνδυλοι φασολιών όταν τελειώνει το φυτό είναι κυρίως πλούσιες πηγές αμύλου, πρωτεΐνης, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 100 g της ρίζας παρέχει 11,6 g της πρωτεΐνης 
 
Η  αποθήκευση τους στο ψυγείο, όπως φασολάκια σε μια πλαστική σακούλα για τουλάχιστον 4 ημέρες.
 Πλύνετε τα φασόλια καλά με κρύο νερό και στεγνώστε τα. Κόψτε τα άκρα των κορυφών. Ψιλοκόψτε τα φασόλια διαγώνια σε μικρά τμήματα χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι.
 Οι βλαστοί και τα λουλούδια προστίθενται σε βραστά με πατάτες.Τα νεαρά φύλλα και οι βλαστοί έχουν σπανάκι και σπαραγγιού γεύση. Οι κόνδυλοι ρίζες των φασόλιων έχουν γεύση καρυδιού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε πρωτεΐνες και μαγειρεύονται με πατάτες και άλλα λαχανικά.
Τα φασόλια  ολόκληρος ο  λοβός μπορεί να ψηθεί στη σχάρα και να αρωματισθεί  με λάδι, αλάτι, και το πιπέρι μπαλσαμικο.Τα λουλούδια σοταρισμένα έχουν γεύση παρόμοια με τα μανιτάρια

 Οι λοβοί μπορεί να είναι πράσινο μοβ ή διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου.
 Είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, αλλά παράγουν καλύτερα όταν ποτίζονται

Σπόροι θα είναι διαθεσιμοι από  http://www.sporosbank.com/423483996/category/562347/%ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις