Α-Ω ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ. ΤΟΣΚΑΝΗ ΣΠΑΓΓΕΤΙ (για vegan υπερτασιακούς, διαβητικούς)


ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΣΠΑΓΕΤΙ
     1 κουταλιά της σούπας. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
     αλάτι
     Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
     4 φέτες μπέικον
     2 σκελίδες σκόρδο τριμένο
     1 1/2 c. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
   2 φλυτζάνια  σπανάκι
     1/2 γ. κρέμα γάλακτος
     1/3 c. τριμμένη παρμεζάνα
     Βασιλικός για γαρνιτούρα


 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
     Κόψτε την κολοκύθα  στη μέση κατά μήκος.  
Τρίψτε το εσωτερικό με ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι.  
Τοποθετήστε τη σάρκα προς τα κάτω στο ταψί.  
Ψήστε για 40-45 λεπτά, . Αφήστε την να κρυώσει μέχρι να κρυώσει αρκετά στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε δύο πιρούνια για να τραβήξετε χώρια τα μακαρόνια της εσωτερικής σάρκα
     Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια κατσαρόλα μέχρι να γίνε τραγανό. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο με πετσέτα  χαρτί να στραγγίξουν.
     Αδειάστε το μισό λίπος μπέικον και προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες και το σπανάκι στην κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθήκη κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσθέστε κατόπιν τα μακαρόνια σκουός και ανακατέψτε  Λιώνουμε το μπέικον πάνω από το σκουός και ανακατώστε για να συνδυάσετε. Γαρνίρετε με βασιλικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις