Α-Ω Αγορά εμβολίου σπόρου Λευκής τρούφας. Πως θα βάλω το μύκητα λευκής τρούφας σε δεντρύλια μου πριν τα φυτέψω.Που θα βρω το σπόρο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΥΦΑ

Εδώ θα βρείτε σπόρο  της  "λευκή τρούφα" η οποία  θεωρείται πολύτιμη λιχουδιές.
 Η τρούφα, το... χαβιάρι της γης, αξιοποιώντας άγονες εκτάσεις και απαιτώντας ελάχιστες ποσότητες νερού, παρέχει μια εναλλακτική ευκαιρία αξιοποίησης των ορεινών αγρών που εγκαταλείπονται με αυξανόμενο ρυθμό.
Αναπτύσσονται σε δάση ως σαπρόφυτα ή μορφή mycorrhiza με τις ρίζες δέντρων συγκεκριμένων δέντρων. Ορισμένα όργανα καρποφορίας στο πλαίσιο του σχεδίου μοιάζουν μάρμαρο.Μπορεί να φτάσει μέχρι και 1 κιλό.  Η επιφάνεια είναι τραχιά, καλύπτεται με ένα λεπτό δέρμα βελούδινο, δεν διαχωρίζεται από τον πολτό, στο φως έχει το χρώμα της ώχρας ή καφετί χρώμα. 
Η σάρκα είναι πυκνή, από άσπρο σε κίτρινο-γκρι, μερικές φορές με μια κοκκινωπή απόχρωση, με λευκό και κρεμώδες καφέ μάρμαρο μοτίβο.
Ευχάριστη γεύση, πικάντικη μυρωδιά, που θυμίζει τυρί με σκόρδο. Αναπτύσσεται σε δάση φυλλοβόλων με μαλακό χώμα ασβεστολιθικού τύπου σε διαφορετικά βάθη.
 Το έδαφος που είναι κατάλληλο για την ανάπτυξή της πρέπει να έχει ph μεγαλύτερο από 7,5, να είναι πορώδες και να έχει καλό αερισμό. Το μικροκλίμα της περιοχής πρέπει να είναι δροσερό και υγρό το καλοκαίρι. Με ευνοϊκές καλοκαιρινές κλιματικές συνθήκες, η τρούφα αυτή δίδει ικανοποιητική παραγωγή το φθινόπωρο.

Ο Βιότοπος αυτού του σπάνιου είδους είναι σκοτεινές και υγρές περιοχές με φερτό υλικό από ποτάμια ή χείμαρρους που το έδαφος έχει αλκαλικό ph. Συμβιώνει συνήθως με χνοώδη δρυ ή με φουντουκιά. Εντοπίζεται σε βάθος άνω των 30 εκατοστών.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος υπόγειου µανιταριού, η τιµή του οποίου µπορεί να ξεπεράσει τα 6.000 ευρώ το κιλό! Η λευκή τρούφα είχε µέχρι τώρα εντοπιστεί µόνο σε τέσσερις χώρες σε όλο τον κόσµο: την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία και τη Σλοβενία. Η πρώτη λευκή τρούφα (Tuber magnatum) στην Ελλάδα βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στην Καστοριά.
Για λεπτομέρειες καλλιέργειας θα λάβετε οδηγίες με την παραγγελία


 
Για σπόρους στείλε μύνημα: zevs2013ltd@yahoo.gr
Συσκευασία : 5ευρω αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 3ευρω έξοδα αντικαταβολής.
Minimum παραγγελία 10ευρω



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις