Α-Ω Αγορά Δεντρύλια ελιάς Αγίου Όρους αντέχει σε κρύο και σε ζέστη

 
Η ελιά, το κατεξοχήν ελληνικό φυτό, σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων και της θεάς Αθηνάς, είναι γνωστό οτι ευδοκιμεί στην χώρα μας ανέκαθεν λόγω του εύκρατου κλίματός της. Εκείνο όμως που δεν είναι γνωστό για αυτό το δέντρο είναι οτι υπάρχουν και ποικιλίες του που παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή στο κρύο,χωρίς να επηρέαζονται από την πρωινή πάχνη που καταστρέφει τα νεαρά κλαδιά τους και αναστέλλει την ανάπτυξη του φυτού.
Κατ'επέκτασιν οι ποικιλίες αυτές μπορούν να αναπτύσσονται και να καρπίσουν και σε φτωχότερα εδάφη και δυσκολότερα κλίματα. Η ελιά Αγίου Όρους είναι ιδιαίτερα παραγωγική ποικιλία, πιο πολύ από την Χαλκιδικής αλλά λιγότερο από την Μεγάρων. Ειναι ποικιλία σχετικά πρώιμη (ωριμάζει τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη). Οι ελιές, που παράγονται χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα, λαμπερό πράσινο – πρασινοκίτρινο χρώμα, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή, πικάντικη και απουσία αίσθησης λιπαρότητας, λόγω της από αιώνων προσαρμογής των ελαιοδέντρων στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της περιοχή.
Ο καρπός της είναι μεγαλύτερος από αυτόν της Μεγαρείτικης και αποκτά μαύρο χρώμα. Έιναι κατάλληλη για βόρειες περιοχές καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο ψύχος. Τα κλαδιά της εμφανίζουν χαρακτηριστική ευλυγισία σε σχέση με των άλλων ποικιλιών, έτσι ώστε κρατούν το βάρος του χιονιού για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς να σπάζουν και επανέρχονται στην αρχική τους θέση μετά το πέρας της κακοκαιρίας. Όπως σε όλες τις ελιές έτσι και σε αυτές είναι απαραίτητη η λιπανσή τους κατά τον χειμώνα με κατάλληλα σκευάσματα πλούσια σε βόριο για να αποδώσουν το μέγιστο στην ετήσια παραγωγή τους.Επίσης το πότισμα παίζει μεγάλο ρόλο στην αύξηση παραγωγής.

Δεντρύλια 2 ετών  πωλούνται 6ευρω/τεμάχιο.
Ελάχιστη παραγγελία 5 δέντρα
Για παραγγελίες στείλτε μύνημα zevs2013ltd@yahoo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις