Α-Ω Μπλέ κολοκύθι χειμερινό μπανάνα της ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ (σπάνιο) Παραδοσιακός σπόρος κειμήλιο


ΜΠΛΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ  Γουατεμάλας, Μπλε Σκουός: 
Αυτό το ασυνήθιστο σε σχήμα μπανάνας μπλε κολοκύθι κειμήλιο  προέρχεται από τη Γουατεμάλα  έχει μια μακρά ιστορία σε αυτή τη χώρα, είναι μια σημαντική πηγή τροφή από την εποχή των Μάγιας.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: Είμαστε της άποψης ότι λούφες, και μεγάλες κολοκύθες θα πρέπει να ξεκινήσετε την σπορά νωρίς για να πάρετε πολύ παραγωγή, ξεκινήστε λοιπόν σε εσωτερικό χώρο ή θερμοκήπιο από Γενάρη-Φλεβάρη και όταν φυτέψετε σε έδαφος καλό θα ήταν να είναι καλλυμένα με νάυλον μέχρι να δέσουν τα φυτά σας!

Σκληραγωγήστε τα σπορόφυτα εκθέτοντας τους στις καιρικές συνθήκες για αρκετές ώρες σε έναν χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τη μεταφύτευση.  
Δεδομένου ότι τα σπορόφυτα σκουός δεν ανέχεται τον παγετό, παρέχει προστατευτικά καλύμματα, αν το κρύο απειλεί.  
Κρατήστε το χώμα υγρό ανά πάσα στιγμή, αλλά να αποφύγει να πάρει τα φύλλα υγρά, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως η σήψη ή το ωίδιο. 
 Όταν τα φυτά αρχίζουν να αναπτύσσονται, ένα στρώμα από σάπια φύλλα ή άχυρο στη ρίζα θα βοηθήσει να διατηρήσει τα ζιζάνια της υγρασίας και τον έλεγχο?


Συγκομιδή : οι Κολοκύθες μπορούν να συλλέγονται αμέσως μόλις το στέλεχος αρχίζει να στεγνώνει και το δέρμα γίνεται πάρα πολύ δύσκολο να τρυπηθεί με το νύχι.  

Επειδή το κρύο μπορεί να βλάψει κολοκυθάκια, θα πρέπει να συλλέγονται πριν από τον πρώτο παγετό. Κόψτε το στέλεχος με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφήνοντας 2-3 "μήκος" κλωνάρι για να τα βοηθάτε να ωριμάζουν και κομμένα. Μην μεταφέρετε το κολοκύθι από το στέλεχος? εάν το στέλεχος κοπεί θα πρέπει να  το χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν συντομότερα.
Αποξηράνετε τα κολοκυθάκια στον ήλιο ή ξηρό μέρος μέχρι τις ζαρώνει στέλεχος στη βάση?  
Μην πλένετε τα αυτά που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε.  
Είναι υπέροχα για  ψήσιμο 

Μέχρι τη στιγμή που η κολοκύθα έχει αποξηρανθεί, οι σπόροι είναι ώριμοι.  

Κόψτε το κολοκύθι στη μέση, αφαιρέστε τον πολτό και τους σπόρους, και ξεπλύνετε τον πολτό. Αποξηράνετε τους σπόρους Αποθηκεύστε τους σπόρους σε δροσερό, ξηρό μέρος για διάστημα έως 4 χρόνια.Λεπτομερείς Μπλε Γουατεμάλας Σκουός Πληροφορίες: Θέλει 90-95 ημέρες για να παράγει.  Παράγει επιμήκη κολοκύθια το καθένα από 5-10 κιλά κιλά 4-6 τεμάχια.

Σπόροι θα διατίθονται μετά τον Αυγουστο 2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις