Α-Ω Οι πιο καυτερές πιπεριές ποια η διαφορά της Scotch Bonnet από τη Habanero




Η ιστορία δύο πιπεριών: Τι κάνει το Scotch Bonnet διαφορετικό από το Habenero

 
Αν σας αρέσει η πικάντικη καυτερή μαγειρική (και με πικάντικη εννοώ, το στόμα σας να είναι τόσο καυτό σαν  σχεδόν να αναπνέετε φωτιά) ίσως να έχετε απολαύσει ένα πιάτο μαγειρεμένο με Scotch Bonnet ή Habanero. Παρόλο που αυτές οι μικρές πιπεριές φαίνονται όμοιες - και μπορεί να γευτούν παρόμοιες σε μια ζεστή σάλτσα - υπάρχουν πράγματι διακρίσεις που τους καθιστούν ξεχωριστές και, φυσικά, πιο HOT.


 Αυτές οι δύο πιπεριές είναι και οι δύο μικρές και έχουν μια ομαλή, κηρώδη αφή, ωστόσο έχουν λεπτές διαφορές. 
Μια Scotch Bonnet είναι περίπου 1,5 ίντσες σε μέγεθος και εμφανίζεται σε σχήμα καπό, την πηγή του ονόματός του. Έχει τέσσερις σφαιρικές κορυφογραμμές στο κάτω μέρος και φαίνεται σε έντονο κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο.  
Η Habanero, από την άλλη πλευρά, είναι περίπου μια ίντσα μεγαλύτερο και είναι πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα.

Η Scotch Bonnet και η Habanero είναι πραγματικά ξάδελφες!  
Και οι δύο προέρχονται από μια ποικιλία από το κινεζικό  τσίλι Capsicum. Ωστόσο, η Habanero εξημερώθηκε στους Αμαζόνες και τελικά βρέθηκε στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική, όπου είναι πιο δημοφιλές.  
Η Scotch Bonnet είναι καταγωγής Τζαμάικας και πιο συνηθισμένο στις τροφές της Καραϊβικής. Η Habanero βρίσκεται πιο συχνά στα σούπερ μάρκετ, ενώ η Scotch Bonnet μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθεί,

 Πόσο HOT είναι;  
Λοιπόν, η πικάντικη καψαικίνη έχει τη δική της μέτρηση. Η κλίμακα Scoville χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της θερμότητας σε πιπεριές σε μονάδες θερμικής επεξεργασίας Scoville (SHU). Είναι μια λειτουργία της κύριας φυτοχημικής ουσίας στις πιπεριές που τους δίνουν τη θερμότητά τους, που ονομάζεται καψαϊκίνη.  
Οι  πιπεριές habanero είναι 260.000 SHU, ενώ η πιπεριά Scotch Cap είναι περίπου 445.000 SHU. Δεν είστε σίγουροι πόσο ζεστό είναι αυτό;  
Ως αναφορά, οι πιπεριές jalapeño είναι μόνο περίπου 1000-4000 SHU.

Η Scotch Bonnet πιπέρι είναι πιο φρουτώδες, οπότε μπορείτε να το δείτε σε συνδυασμό με τα τροπικά φρούτα στο μαγείρεμα της Καραϊβικής. Στη μαγειρική της Τζαμάικας και της Καραϊβικής, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μαγείρεμα ολόκληρο το πιπέρι, θέλοντας να προσθέσουν τη γεύση τους όσο και το μπαχαρικό. Στο μεξικάνικο μαγείρεμα, από την άλλη πλευρά, η habanero τεμαχίζεται συχνά για να δώσει στο πιάτο την έντονη, βέλτιστη ζέστη του.

Σπόρους από αυτές τις ποικιλλίες θα βρείτε εδώ
 http://www.sporosbank.com/423483996/category/562225/%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%83

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις