Α-Ω Myoga, myoga ginger ή ιαπωνική πιπερόριζα


Myoga, myoga ginger ή ιαπωνική πιπερόριζα είναι το είδος Zingiber mioga στην οικογένεια Zingiberaceae. 

Πρόκειται για φυλλοβόλο πολυετές που προέρχεται από την Ιαπωνία, την Κίνα και το νότιο τμήμα της Κορέας.  Μόνο τα βρώσιμα μπουμπούκια ανθέων και οι γευστικές βλαστοί χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. Τα μπουμπούκια λουλουδιών διακομίζονται και χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική κουζίνα ως γαρνιτούρα για miso σούπα, sunomono, και πιάτα όπως φρυγμένα μελιτζάνα. Στην κορεατική κουζίνα, τα μπουμπούκια ανθέων μαγειρεύονται με κομμάτια κρέατος .Μια παραδοσιακή καλλιέργεια στην Ιαπωνία, το τζίντζερ μυόγκα έχει εισαχθεί στην καλλιέργεια στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για εξαγωγή στην ιαπωνική αγορά.

Ως φυτό δασών, η μυόγκα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις απόχρωσης για την ανάπτυξή της. Είναι ανθεκτικό στον παγετό στους -16 ° C  και ενδεχομένως πιο κρύο.

Τρεις ποικιλίες ποικιλίες είναι γνωστές: 

«Dancing Crane», 
«Silver Arrow»
«White Feather». 

Τα μπουμπούκια ανθέων είναι μια πολύτιμη λιχουδιά, με μια ήπια αλλά πικάντικη γεύση και είναι δημοφιλείς στην ιαπωνική και την κορεατική κουζίνα.Η μυόγκα χρησιμοποιείται τόσο φρέσκα όσο και μαγειρεμένα, και μπορεί να προστεθεί  σε σούπες, τηγανητά  και προστεθεί στο σούσι, και το μπισκότο. Στην Κορέα οι μπουμπούκια είναι τοποθετούνται  με κρέας σε ένα σουβλάκι και τηγανίζονται 
 Οι βλαστοί φύλλου της άνοιξης χρησιμοποιούνται με παρόμοιο τρόπο με τους μπουμπούκια ανθέων. Η μυόγκα έχει καλλιεργηθεί για πολλούς αιώνες, και στην Ιαπωνία αναγνωρίζεται ως «yakumi» ή φαρμακευτικό καρύκευμα που πιστεύεται ότι βοηθά στην πέψη. Υγεία Μουγκάο περιέχει υψηλά επίπεδα καλίου και ασβεστίου και βιταμίνες Β1, Β2 και Β6. 
Η Myoga είναι εύκολο να αναπτυχθεί  σε ιδανικά περιβάλλοντα.
 Στη φύση  είναι ένα φυλλοβόλο ποώδες πολυετές που πεθαίνει το χειμώνα αναπτύσεται καλύτερα καλύτερα σε ένα υγρό έδαφος σε κάθε ημι-σκιασμένη περιοχή είναι κατάλληλη. Οι μπουμπούκια λουλουδιών συλλέγονται στα τέλη του καλοκαιριού και οι βλαστοί φύλλων την άνοιξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις