Α-Ω ΑΡΜΥΡΙΚΙ ή Okahijiki



Η αλμύρα (Salsola soda) είναι ένα αλόφυτο το οποίο αναπτύσσεται σε αλμυρά - αλατούχα εδάφη. Το ύψος του φυτού φτάνει περίπου τα 70cm. Και έχει κόκκινους μίσχους και πράσινα φύλλα.
Στην μαγειρική χρησιμοποιούνται τα φύλλα του αφού ζεματιστούν σε νερό για την παρασκευή σαλατών.
Ένα από τα παλαιότερα λαχανικά της Ιαπωνίας, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε σούσι και σαλάτες και χρησιμεύει ως κρεβάτι για ψάρι και κρέας. Το όνομα σημαίνει "φυτικά φύκια" και μάλιστα έχει μια αλμυρή γεύση και τραγανή υφή που υποδηλώνει φύκια, αλλά καλλιεργείται εύκολα στην ξηρά. Μπορεί να κοπεί σε μήκη 5-8cm / 2-3 "και να τρώγεται ωμό ή στον ατμό.από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, 30-60 ημέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις