Α-Ω ΕΚΤΡΟΦΗ ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑΣ-ΦΑΡΑΟΝΙΑ
Είναι ο πιο γνωστός από την οικογένεια πουλιών Guineafowl, Numididae, και το μοναδικό μέλος του γένους Numida. Είναι
εγγενής στην Αφρική, κυρίως νότια της Σαχάρας, και έχει εισαχθεί ευρέως
στις Δυτικές Ινδίες, τη Βραζιλία, την Αυστραλία και την Ευρώπη (π.χ.
νότια Γαλλία).
Τα είδη που βρίσκουμε στην Ελλάδα τακτικά είναι:
Μαύρη, Γκρίζα Λευκή
Μήκος: 56 εκ
Βάρος: 1,4 kg
σχηματίζουν κοπάδια έξω από την εποχή αναπαραγωγής, συνήθως περίπου 25 πουλιά που επίσης φουσκώνουν από κοινού.
Το Helmeted Guineafowl είναι μεγάλοι δρομείς και μπορούν εύκολα να καλύψουν 10 χλμ. Και περισσότερο την ημέρα.
Διατροφή / Τροφή
χρωματα
Η διατροφή τους αποτελείται από μια ποικιλία ζωικών και φυτικών τροφών. σπόρους, φρούτα, χόρτα, σαλιγκάρια, αράχνες, σκώληκες και έντομα, βατράχια, σαύρες, μικρά φίδια και μικρά θηλαστικά. Το Guineafowl είναι εξοπλισμένο με ισχυρά νύχια και γρατσουνιές στο έδαφος για φαγητό όπως τα κατοικίδια κοτόπουλα. Έχουν καλά ανεπτυγμένα σπορ και τα χρησιμοποιούν με μεγάλη επιτυχία όταν αγωνίζονται.
Το Guineafowl είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων ασθένειας που προκαλεί ασθένεια του lyme.
Το helmeted guineafowl είναι ένα παχουλό πουλί μεγέθους κοτόπουλου
ο λαιμός είναι κοντός και χωρίς φτερά, και το μικρό γυμνό κεφάλι φέρει ένα οστεοειδές οσμή. Το δέρμα στο κάτω και στο πάνω μέρος του λαιμού είναι γαλάζιο με κόκκινα άκρα και ένα πιο σκούρο μπλε λαιμό. Το αιχμηρό, το μέτωπο και το στέμμα είναι κόκκινα, ο λογαριασμός και το casque είναι χρώματος κέρατος και η ίριδα καφέ. Ο χαμηλότερος λαιμός είναι καλυμμένος με καστανόχρωμα πούπουλα που μοιάζουν με κάτω, που εκτείνονται στα μισά του πίσω μέρους του άνω λαιμού. Κάτω από αυτές οι συγχωνεύσεις γίνονται σε φυσιολογικά φτερά με γκρι σχιστόλιθο, καθένα από τα οποία έχει μια δωδεκάδα ή περισσότερες λευκές κηλίδες ομοιόμορφα διαχωρισμένες, δημιουργώντας μια γενική στίξη εμφάνιση. Τα φτερά πτήσης είναι παρόμοια με σχέδια, αν και οι τελείες στις εξωτερικές μεμβράνες συγχωνεύονται για να σχηματίσουν ωραία λευκές λωρίδες που ευθυγραμμίζονται όταν η πτέρυγα είναι κλειστή, δημιουργώντας μια φραγμένη εμφάνιση. Τα πτηνά από εγχώριο απόθεμα έχουν συχνά υπόλευκο δέρμα προσώπου, περιστασιακά λευκά φτερά πτήσης και ακανόνιστα μπαλώματα λευκού στα πλευρά και στην κοιλιά. Τα πόδια είναι σκούρα γκρίζα σε πτηνά άγριου τύπου και πορτοκαλί-καφέ στα κατοικίδια πτηνά. κνησμός των ποδιών απουσιάζει.
Τα θηλυκά έχουν κοντύτερα και στενότερα κασκέτα και μικρότερες καραμέλες, αλλά διακρίνονται καλύτερα από τη διακριτική τους, συγκεκριμένη σεξουαλική κλήση (βλέπε παρακάτω). Τα μικρά πουλιά είναι παρόμοια με τα ενήλικα αλλά έχουν πιο ανοιχτό δέρμα προσώπου και λιγότερο εμφανή λευκά σημεία. Οι νεοσσοί είναι καφετί γκρι, με μαύρες κρόσσες στο σώμα και αναδυόμενα φτερά πτήσης. Τα φτερά τους είναι καφέ με διαμήκεις μαύρες λωρίδες.
Φωνή: Τα αρσενικά δίνουν μια ενιαία, επαναλαμβανόμενη μυστική σημείωση. τα θηλυκά παράγουν ένα διακριτικό, επαναλαμβανόμενο δίχρωμο κλήση buck-σιτάρι, το πρώτο σημείωμα σύντομο, το δεύτερο μεγαλύτερο και αυξανόμενο. Και στα δύο φύλα, ο ρυθμός επανάληψης των κλήσεών τους αυξάνεται όταν τα πτηνά αναταράσσονται ή διεγείρονται. Η κλήση συναγερμού είναι μια επαναλαμβανόμενη, σκληρή, κροταλιστική κουκ-kek-kek-kek-krrrrrrrr.Παρόμοια είδη: οι ενήλικες σκαρφαλωμένοι guineafowl μπορεί να μοιάζουν με ενήλικες θηλυκές και ανώριμες άγριες γαλοπούλες και κοινά φασιανούς, αλλά διακρίνονται από γκρι φτέρωμα λευκού στίγματος και οστέινο κάκε στο κεφάλι.Διανομή και οικότοποςΚατά τη διάρκεια της περιόδου 1999-2004, τα κράνη guineafowl καταγράφηκαν από λιγότερο από 1 τοις εκατό της χώρας, κυρίως γύρω από το Ώκλαντ και τις γεωργικές εκτάσεις γύρω από το λιμάνι Kaipara. Μερικοί παλαιότεροι αναφερόμενοι πληθυσμοί, όπως γύρω από το Aberfeldy, κοντά στο Whanganui, δεν υπάρχουν πλέον. Το Guineafowl κάνει καλύτερα σε περιοχές που έχουν μωσαϊκό οικοτόπων. Οι πληθυσμοί τείνουν να μειώνονται σε περιοχές ομοιόμορφων βοσκοτόπων και βοσκοτόπων, ειδικά όπου χρησιμοποιούνται συνήθως τα φυτοφάρμακα.ΠληθυσμόςΤο μέγεθος του σημερινού άγριου πληθυσμού είναι άγνωστο, αλλά πιθανότατα μικρό. Η ιστορία των αποτυχημένων εισαγωγών και των μικρών, βραχύβιων πληθυσμών υποδεικνύει ότι αυτό το είδος δεν μπορεί να διατηρηθεί φυσικά στη Νέα Ζηλανδία, τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί εγγεγραμμένοι κτηνοτρόφοι στη Νέα Ζηλανδία και ένας άγνωστος αριθμός ιδιοκτητών εγχώριων σμήνους guineafowl, και οι δύο από τους οποίους μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγές σκόπιμης ή αθέμιτης επανεισαγωγής.Οικολογικές και οικονομικές επιπτώσειςΤο Guineafowl μπορεί να βλάψει αναδυόμενα φυτά γεωργικών καλλιεργειών, αλλά αυτό αντισταθμίζεται εν μέρει από τον αριθμό των εντόμων που τρώνε. Τα Guineafowl είναι τα πρωταρχικά πτηνά σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά απαιτούν προσεκτική διαχείριση για να αποφευχθεί η υπερβολική συγκομιδήΣυμπεριφορά και οικολογίαΟι εκκολαφισμένοι guineafowl συνήθως εμφανίζονται σε μικρά κοπάδια των 6-20 πτηνών, ψάχνοντας με το περπάτημα και κροταλίζοντας ή ξύνοντας το έδαφος σαν κοτόπουλα, καλώντας καθώς κινούνται. Τα αρσενικά στα κοπάδια συχνά κυνηγούν ο ένας τον άλλο, ίσως εδραιώνοντας την κοινωνική τους ιεραρχία. οι άμεσες μάχες είναι σπάνιες. Τα πουλιά γενικά παραμένουν κοντά στην κάλυψη κατά τη λήψη τροφής. Αν διαταραχθεί, τείνουν να τρέχουν παρά να πετούν, αλλά, όταν είναι απαραίτητο, θα σκάσουν από την κάλυψη σε απότομη γωνιακή πτήση, δίνοντας jarring κλήσεις συναγερμού kekkekkekkek. Το Guineafowl φεύγει στα δέντρα τη νύχτα. Τα πουλιά που συγκεντρώνουν πριν φτάσουν στην κορυφή είναι θορυβώδη, δίνουν ένα μείγμα κλήσεων με kek-kek και μια μαλακότερη έκδοση της κλήσης σιταριού.
ΤροφήΤίποτα δεν είναι γνωστό για τη διατροφή του helmet guineafowl στη Νέα Ζηλανδία. Αλλού είναι παμφάγα, τρώνε σπόρους χόρτου, φρούτα, φύλλα, άλλη φυτική ύλη και ασπόνδυλα. Χρησιμοποιούν τα δυνατά πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών τους για να εκριζώσουν βολβούς, σπορόφυτα, σκαθάρια, σκουλήκια και προνύμφες εντόμων. φύλλα, κεφαλές λουλουδιών και καρποί ποωδών φυτών απομακρύνονται από αναπτυσσόμενα φυτά. Μικρές σαύρες, βατράχια και ακόμη και μικρά ποντίκια επιδιώκονται και αποστέλλονται με αιχμηρό τρύπημα και κίνηση του λογαριασμού. Περιστασιακά, τα πουλιά μπορούν να δουν άλματα μερικά εκατοστά από το έδαφος για να μαζέψουν φαγητά απλά μακριά.
Οι νεοσσοί είναι πρόβολοι και μπορούν να ταΐσουν για τον εαυτό τους εντός 24 ωρών. Μπορούν να πετούν μικρές αποστάσεις έως 14 ημέρες. Η πικάντικη εμφάνιση χάνεται μετά από 3 εβδομάδες και σε 5 εβδομάδες έχουν νεανικό φτέρωμα.
Τις πρώτες δύο εβδομάδες της ζωής για τους νεοσσούς, το αρσενικό τους φροντίζει κυρίως (έως και το 80% του χρόνου του) - βοηθώντας τους να εντοπίσουν τα έντομα γι 'αυτούς και να τους περιπλανήσουν τη νύχτα. Εν τω μεταξύ, η γυναίκα αναρρώνει από το χρόνο που πέρασε επώαση όταν δεν ήταν σε θέση να τρέφονται πάρα πολύ.
Αναπαραγωγή:Αυτά τα πτηνά είναι τυπικά μονογαμικά και η συμπεριφορά τους στο μωρό συμπεριλαμβάνει τα αρσενικά που επιδίδονται σε επιθετικές, ακόμη και θανατηφόρες μάχες και κυνηγούν για να εντυπωσιάσουν τα θηλυκά. Η φωλιά είναι ένα ρηχό ξύσμα στο έδαφος, συνήθως σε πυκνό χορτάρι ή βλάστηση, και μπορεί ή όχι να είναι επενδεδυμένο με λεπτές χλόες. Τα αυγά ωοειδούς σχήματος μπορούν να εντοπιστούν σχεδόν στο μικρότερο άκρο, κυμαίνονται από λευκόχρωμο έως μαύρισμα και έχουν ομοιόμορφη στίξη με καστανά σκασίματα. Υπάρχουν 6-15 αυγά ανά πρόβατο και η γυναίκα επωάζει τα αυγά για 25-30 ημέρες.Μετά την εκκόλαψη, οι νεοσσοί που είναι γνωστοί - που ονομάζονται keets - μπορούν να εγκαταλείψουν τη φωλιά γρήγορα και να ζωοτροφών για τον εαυτό τους. Ο αρσενικός γονέας κάνει την πλειονότητα της φροντίδας για τους νεοσσούς για τις πρώτες 10-14 ημέρες ενώ η γυναίκα ανακάμπτει από την περίοδο επώασης.Τα νεαρά πουλιά μένουν με την οικογένειά τους για 50-75 ημέρες πριν γίνουν όλο και πιο ανεξάρτητα, αλλά μπορούν να παραμείνουν κοντά στην ομάδα μέχρι την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.Προσέλκυση του Helmeted Guineafowl:Αυτά τα πουλιά θα επισκεφθούν τα αυγά σε κατάλληλα ενδιαιτήματα εάν υπάρχουν διαθέσιμες περιοχές σίτισης, ειδικά αν προσφέρεται κροκίσιο καλαμπόκι ή κεχρί και εάν υπάρχει επαρκής κάλυψη για καθαρισμό. Στον τομέα, συχνά ρίχνουν κατά μήκος των δρόμων όπου μπορεί να χυθεί ο σπόρος. Είναι επίσης δημοφιλή πτηνά σε ζωολογικούς κήπους και κλουβιά σε όλο τον κόσμο.Διατήρηση:Δεν είναι απειλούμενα ή απειλούμενα τα guineafowl και, στην πραγματικότητα, ο αριθμός και ο αριθμός των πληθυσμών τους αυξάνονται συνολικά, καθώς αυξάνονται οι αγροτικές περιοχές και παρέχεται πιο κατάλληλος βιότοπος. Αυτά τα πτηνά είναι ευάλωτα στη βλάστηση για φαγητό ή σε επιθέσεις από σκύλους και γάτες, ενώ κατά καιρούς διώκονται από αγρότες που τις αντιλαμβάνονται ως απειλή για καλλιέργειες σιτηρών.
Eίναι μονογαμικά ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο, αλλά μας έχει τύχει ένας αρσενικός να έχει και 2 θυληκές για γυναίκες σκοτώνοντας τον άλλον αρσενικό.
Τρώνε ότι και τα κοτόπουλα και έχουν αδυναμία σε πρασσινάδα, φρούτα, και σκουλίκια.
Εάν τους μάθετε να τρώνε απο το χέρι σας από μικρά θα έρχονται κοντά σας.
Helmeted Guinea Colors στο κοπάδι μαςRoyal Purple - Σκούρο μαύρο χρώμα με υπέροχη πορφυρή λάμψη. Δεν έχουν τακτικές κουκίδες, αλλά έχουν κάποια διάτρηση και φραγή στην περιοχή των πλευρών. Αυτές είναι υπέροχα όμορφες ομορφιές.Λεβάντα - λεβάντα με μαργαριτάρια σε όλο το σώμα.Πορσελάνη - Αυτά είναι πολύ ανοιχτό παστέλ μπλε με λευκές κουκίδες. Αυτό είναι ένα αραιό της λεβάντας, πολύ σπάνιο.Brown - Το Pearling είναι αρκετά τολμηρό, με σκούρες καφέ περιοχές αναμεμειγμένες με ανοικτό μαύρισμα. Πλήρως επισημασμένο.Σοκολάτα - Παρόμοια με την Brown εμφανίζοντας λιγότερο μαργαριτάρι-καφέ χρώμα σε περισσότερα μπαλώματα.Opaline - Σχεδόν άσπρο χρώμα με χλωμό παγωμένο μπλε ριγέ - πολύ αχνό μαργαριτάρι στα φτερά και τα φτερά - στίγματα. Επίσης πολύ σπάνιο.Coral Blue - Ένα αραιό από το κοράλλι μπλε που τείνει να είναι πιο σκούρο στο λαιμό, το στήθος και την πλάτη. Ένα όμορφο μπλε ουρανό. Αυτά έχουν μερικές κουκίδες και μπάρες στην περιοχή των πλευρών και είναι πολύ πολύχρωμες.Ελεφαντοστού - Στερεό χρώμα μεταξύ buff και λευκού χωρίς μαργαριτάρι.Νεότερα χρώματα μας αποτελείται από Slate, Pearl, ξανθιά, dundotte, dunne, lite ουρανό και πολλά άλλα.
Το πουλί με το λευκό στήθος
45 cm, χερσαίο πουλί της οικογένειας των γουίνων. Έχει ένα μαύρο φτέρωμα με ένα μικρό, γυμνό, κόκκινο κεφάλι, λευκό στήθος, μακρύ, μαύρο ουρά, πράσινο-καφέ νομοσχέδιο, και γκριζωπά πόδια. Τα φύλα είναι παρόμοια, αν και το θηλυκό είναι ελαφρώς μικρότερο από το αρσενικό.
Οι λευκοί διανέμονται στα υποτροπικά δάση της Δυτικής Αφρικής της Ακτής του Ελεφαντοστού, της Γκάνα, της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρρα Λεόνε. Η διατροφή του αποτελείται κυρίως από σπόρους, μούρα, τερμίτες και μικρά ζώα.
Τα είδη που βρίσκουμε στην Ελλάδα τακτικά είναι:
Μαύρη, Γκρίζα Λευκή
Μήκος: 56 εκ
Βάρος: 1,4 kg
σχηματίζουν κοπάδια έξω από την εποχή αναπαραγωγής, συνήθως περίπου 25 πουλιά που επίσης φουσκώνουν από κοινού.
Το Helmeted Guineafowl είναι μεγάλοι δρομείς και μπορούν εύκολα να καλύψουν 10 χλμ. Και περισσότερο την ημέρα.
Διατροφή / Τροφή
χρωματα
ΓΚΡΙ ΠΕΡΛΑ
|
|
ΜΠΡΟΝΖΕ
|
|
ΓΚΡΙΖΑ
|
|
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
|
|
ΟΠΑΛΙΝΑ
|
|
ΛΕΥΚΟ ΣΤΗΘΟΣ
|
|
ΛΕΥΚΗ
|
|
ΓΚΡΙ-ΜΠΛΕ
|
Το Guineafowl είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων ασθένειας που προκαλεί ασθένεια του lyme.
Το helmeted guineafowl είναι ένα παχουλό πουλί μεγέθους κοτόπουλου
ο λαιμός είναι κοντός και χωρίς φτερά, και το μικρό γυμνό κεφάλι φέρει ένα οστεοειδές οσμή. Το δέρμα στο κάτω και στο πάνω μέρος του λαιμού είναι γαλάζιο με κόκκινα άκρα και ένα πιο σκούρο μπλε λαιμό. Το αιχμηρό, το μέτωπο και το στέμμα είναι κόκκινα, ο λογαριασμός και το casque είναι χρώματος κέρατος και η ίριδα καφέ. Ο χαμηλότερος λαιμός είναι καλυμμένος με καστανόχρωμα πούπουλα που μοιάζουν με κάτω, που εκτείνονται στα μισά του πίσω μέρους του άνω λαιμού. Κάτω από αυτές οι συγχωνεύσεις γίνονται σε φυσιολογικά φτερά με γκρι σχιστόλιθο, καθένα από τα οποία έχει μια δωδεκάδα ή περισσότερες λευκές κηλίδες ομοιόμορφα διαχωρισμένες, δημιουργώντας μια γενική στίξη εμφάνιση. Τα φτερά πτήσης είναι παρόμοια με σχέδια, αν και οι τελείες στις εξωτερικές μεμβράνες συγχωνεύονται για να σχηματίσουν ωραία λευκές λωρίδες που ευθυγραμμίζονται όταν η πτέρυγα είναι κλειστή, δημιουργώντας μια φραγμένη εμφάνιση. Τα πτηνά από εγχώριο απόθεμα έχουν συχνά υπόλευκο δέρμα προσώπου, περιστασιακά λευκά φτερά πτήσης και ακανόνιστα μπαλώματα λευκού στα πλευρά και στην κοιλιά. Τα πόδια είναι σκούρα γκρίζα σε πτηνά άγριου τύπου και πορτοκαλί-καφέ στα κατοικίδια πτηνά. κνησμός των ποδιών απουσιάζει.
Τα θηλυκά έχουν κοντύτερα και στενότερα κασκέτα και μικρότερες καραμέλες, αλλά διακρίνονται καλύτερα από τη διακριτική τους, συγκεκριμένη σεξουαλική κλήση (βλέπε παρακάτω). Τα μικρά πουλιά είναι παρόμοια με τα ενήλικα αλλά έχουν πιο ανοιχτό δέρμα προσώπου και λιγότερο εμφανή λευκά σημεία. Οι νεοσσοί είναι καφετί γκρι, με μαύρες κρόσσες στο σώμα και αναδυόμενα φτερά πτήσης. Τα φτερά τους είναι καφέ με διαμήκεις μαύρες λωρίδες.
Φωνή: Τα αρσενικά δίνουν μια ενιαία, επαναλαμβανόμενη μυστική σημείωση. τα θηλυκά παράγουν ένα διακριτικό, επαναλαμβανόμενο δίχρωμο κλήση buck-σιτάρι, το πρώτο σημείωμα σύντομο, το δεύτερο μεγαλύτερο και αυξανόμενο. Και στα δύο φύλα, ο ρυθμός επανάληψης των κλήσεών τους αυξάνεται όταν τα πτηνά αναταράσσονται ή διεγείρονται. Η κλήση συναγερμού είναι μια επαναλαμβανόμενη, σκληρή, κροταλιστική κουκ-kek-kek-kek-krrrrrrrr.Παρόμοια είδη: οι ενήλικες σκαρφαλωμένοι guineafowl μπορεί να μοιάζουν με ενήλικες θηλυκές και ανώριμες άγριες γαλοπούλες και κοινά φασιανούς, αλλά διακρίνονται από γκρι φτέρωμα λευκού στίγματος και οστέινο κάκε στο κεφάλι.Διανομή και οικότοποςΚατά τη διάρκεια της περιόδου 1999-2004, τα κράνη guineafowl καταγράφηκαν από λιγότερο από 1 τοις εκατό της χώρας, κυρίως γύρω από το Ώκλαντ και τις γεωργικές εκτάσεις γύρω από το λιμάνι Kaipara. Μερικοί παλαιότεροι αναφερόμενοι πληθυσμοί, όπως γύρω από το Aberfeldy, κοντά στο Whanganui, δεν υπάρχουν πλέον. Το Guineafowl κάνει καλύτερα σε περιοχές που έχουν μωσαϊκό οικοτόπων. Οι πληθυσμοί τείνουν να μειώνονται σε περιοχές ομοιόμορφων βοσκοτόπων και βοσκοτόπων, ειδικά όπου χρησιμοποιούνται συνήθως τα φυτοφάρμακα.ΠληθυσμόςΤο μέγεθος του σημερινού άγριου πληθυσμού είναι άγνωστο, αλλά πιθανότατα μικρό. Η ιστορία των αποτυχημένων εισαγωγών και των μικρών, βραχύβιων πληθυσμών υποδεικνύει ότι αυτό το είδος δεν μπορεί να διατηρηθεί φυσικά στη Νέα Ζηλανδία, τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί εγγεγραμμένοι κτηνοτρόφοι στη Νέα Ζηλανδία και ένας άγνωστος αριθμός ιδιοκτητών εγχώριων σμήνους guineafowl, και οι δύο από τους οποίους μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγές σκόπιμης ή αθέμιτης επανεισαγωγής.Οικολογικές και οικονομικές επιπτώσειςΤο Guineafowl μπορεί να βλάψει αναδυόμενα φυτά γεωργικών καλλιεργειών, αλλά αυτό αντισταθμίζεται εν μέρει από τον αριθμό των εντόμων που τρώνε. Τα Guineafowl είναι τα πρωταρχικά πτηνά σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά απαιτούν προσεκτική διαχείριση για να αποφευχθεί η υπερβολική συγκομιδήΣυμπεριφορά και οικολογίαΟι εκκολαφισμένοι guineafowl συνήθως εμφανίζονται σε μικρά κοπάδια των 6-20 πτηνών, ψάχνοντας με το περπάτημα και κροταλίζοντας ή ξύνοντας το έδαφος σαν κοτόπουλα, καλώντας καθώς κινούνται. Τα αρσενικά στα κοπάδια συχνά κυνηγούν ο ένας τον άλλο, ίσως εδραιώνοντας την κοινωνική τους ιεραρχία. οι άμεσες μάχες είναι σπάνιες. Τα πουλιά γενικά παραμένουν κοντά στην κάλυψη κατά τη λήψη τροφής. Αν διαταραχθεί, τείνουν να τρέχουν παρά να πετούν, αλλά, όταν είναι απαραίτητο, θα σκάσουν από την κάλυψη σε απότομη γωνιακή πτήση, δίνοντας jarring κλήσεις συναγερμού kekkekkekkek. Το Guineafowl φεύγει στα δέντρα τη νύχτα. Τα πουλιά που συγκεντρώνουν πριν φτάσουν στην κορυφή είναι θορυβώδη, δίνουν ένα μείγμα κλήσεων με kek-kek και μια μαλακότερη έκδοση της κλήσης σιταριού.
ΤροφήΤίποτα δεν είναι γνωστό για τη διατροφή του helmet guineafowl στη Νέα Ζηλανδία. Αλλού είναι παμφάγα, τρώνε σπόρους χόρτου, φρούτα, φύλλα, άλλη φυτική ύλη και ασπόνδυλα. Χρησιμοποιούν τα δυνατά πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών τους για να εκριζώσουν βολβούς, σπορόφυτα, σκαθάρια, σκουλήκια και προνύμφες εντόμων. φύλλα, κεφαλές λουλουδιών και καρποί ποωδών φυτών απομακρύνονται από αναπτυσσόμενα φυτά. Μικρές σαύρες, βατράχια και ακόμη και μικρά ποντίκια επιδιώκονται και αποστέλλονται με αιχμηρό τρύπημα και κίνηση του λογαριασμού. Περιστασιακά, τα πουλιά μπορούν να δουν άλματα μερικά εκατοστά από το έδαφος για να μαζέψουν φαγητά απλά μακριά.
Οι νεοσσοί είναι πρόβολοι και μπορούν να ταΐσουν για τον εαυτό τους εντός 24 ωρών. Μπορούν να πετούν μικρές αποστάσεις έως 14 ημέρες. Η πικάντικη εμφάνιση χάνεται μετά από 3 εβδομάδες και σε 5 εβδομάδες έχουν νεανικό φτέρωμα.
Τις πρώτες δύο εβδομάδες της ζωής για τους νεοσσούς, το αρσενικό τους φροντίζει κυρίως (έως και το 80% του χρόνου του) - βοηθώντας τους να εντοπίσουν τα έντομα γι 'αυτούς και να τους περιπλανήσουν τη νύχτα. Εν τω μεταξύ, η γυναίκα αναρρώνει από το χρόνο που πέρασε επώαση όταν δεν ήταν σε θέση να τρέφονται πάρα πολύ.
Αναπαραγωγή:Αυτά τα πτηνά είναι τυπικά μονογαμικά και η συμπεριφορά τους στο μωρό συμπεριλαμβάνει τα αρσενικά που επιδίδονται σε επιθετικές, ακόμη και θανατηφόρες μάχες και κυνηγούν για να εντυπωσιάσουν τα θηλυκά. Η φωλιά είναι ένα ρηχό ξύσμα στο έδαφος, συνήθως σε πυκνό χορτάρι ή βλάστηση, και μπορεί ή όχι να είναι επενδεδυμένο με λεπτές χλόες. Τα αυγά ωοειδούς σχήματος μπορούν να εντοπιστούν σχεδόν στο μικρότερο άκρο, κυμαίνονται από λευκόχρωμο έως μαύρισμα και έχουν ομοιόμορφη στίξη με καστανά σκασίματα. Υπάρχουν 6-15 αυγά ανά πρόβατο και η γυναίκα επωάζει τα αυγά για 25-30 ημέρες.Μετά την εκκόλαψη, οι νεοσσοί που είναι γνωστοί - που ονομάζονται keets - μπορούν να εγκαταλείψουν τη φωλιά γρήγορα και να ζωοτροφών για τον εαυτό τους. Ο αρσενικός γονέας κάνει την πλειονότητα της φροντίδας για τους νεοσσούς για τις πρώτες 10-14 ημέρες ενώ η γυναίκα ανακάμπτει από την περίοδο επώασης.Τα νεαρά πουλιά μένουν με την οικογένειά τους για 50-75 ημέρες πριν γίνουν όλο και πιο ανεξάρτητα, αλλά μπορούν να παραμείνουν κοντά στην ομάδα μέχρι την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.Προσέλκυση του Helmeted Guineafowl:Αυτά τα πουλιά θα επισκεφθούν τα αυγά σε κατάλληλα ενδιαιτήματα εάν υπάρχουν διαθέσιμες περιοχές σίτισης, ειδικά αν προσφέρεται κροκίσιο καλαμπόκι ή κεχρί και εάν υπάρχει επαρκής κάλυψη για καθαρισμό. Στον τομέα, συχνά ρίχνουν κατά μήκος των δρόμων όπου μπορεί να χυθεί ο σπόρος. Είναι επίσης δημοφιλή πτηνά σε ζωολογικούς κήπους και κλουβιά σε όλο τον κόσμο.Διατήρηση:Δεν είναι απειλούμενα ή απειλούμενα τα guineafowl και, στην πραγματικότητα, ο αριθμός και ο αριθμός των πληθυσμών τους αυξάνονται συνολικά, καθώς αυξάνονται οι αγροτικές περιοχές και παρέχεται πιο κατάλληλος βιότοπος. Αυτά τα πτηνά είναι ευάλωτα στη βλάστηση για φαγητό ή σε επιθέσεις από σκύλους και γάτες, ενώ κατά καιρούς διώκονται από αγρότες που τις αντιλαμβάνονται ως απειλή για καλλιέργειες σιτηρών.
Eίναι μονογαμικά ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο, αλλά μας έχει τύχει ένας αρσενικός να έχει και 2 θυληκές για γυναίκες σκοτώνοντας τον άλλον αρσενικό.
Τρώνε ότι και τα κοτόπουλα και έχουν αδυναμία σε πρασσινάδα, φρούτα, και σκουλίκια.
Εάν τους μάθετε να τρώνε απο το χέρι σας από μικρά θα έρχονται κοντά σας.
Helmeted Guinea Colors στο κοπάδι μαςRoyal Purple - Σκούρο μαύρο χρώμα με υπέροχη πορφυρή λάμψη. Δεν έχουν τακτικές κουκίδες, αλλά έχουν κάποια διάτρηση και φραγή στην περιοχή των πλευρών. Αυτές είναι υπέροχα όμορφες ομορφιές.Λεβάντα - λεβάντα με μαργαριτάρια σε όλο το σώμα.Πορσελάνη - Αυτά είναι πολύ ανοιχτό παστέλ μπλε με λευκές κουκίδες. Αυτό είναι ένα αραιό της λεβάντας, πολύ σπάνιο.Brown - Το Pearling είναι αρκετά τολμηρό, με σκούρες καφέ περιοχές αναμεμειγμένες με ανοικτό μαύρισμα. Πλήρως επισημασμένο.Σοκολάτα - Παρόμοια με την Brown εμφανίζοντας λιγότερο μαργαριτάρι-καφέ χρώμα σε περισσότερα μπαλώματα.Opaline - Σχεδόν άσπρο χρώμα με χλωμό παγωμένο μπλε ριγέ - πολύ αχνό μαργαριτάρι στα φτερά και τα φτερά - στίγματα. Επίσης πολύ σπάνιο.Coral Blue - Ένα αραιό από το κοράλλι μπλε που τείνει να είναι πιο σκούρο στο λαιμό, το στήθος και την πλάτη. Ένα όμορφο μπλε ουρανό. Αυτά έχουν μερικές κουκίδες και μπάρες στην περιοχή των πλευρών και είναι πολύ πολύχρωμες.Ελεφαντοστού - Στερεό χρώμα μεταξύ buff και λευκού χωρίς μαργαριτάρι.Νεότερα χρώματα μας αποτελείται από Slate, Pearl, ξανθιά, dundotte, dunne, lite ουρανό και πολλά άλλα.
Το πουλί με το λευκό στήθος
45 cm, χερσαίο πουλί της οικογένειας των γουίνων. Έχει ένα μαύρο φτέρωμα με ένα μικρό, γυμνό, κόκκινο κεφάλι, λευκό στήθος, μακρύ, μαύρο ουρά, πράσινο-καφέ νομοσχέδιο, και γκριζωπά πόδια. Τα φύλα είναι παρόμοια, αν και το θηλυκό είναι ελαφρώς μικρότερο από το αρσενικό.
Οι λευκοί διανέμονται στα υποτροπικά δάση της Δυτικής Αφρικής της Ακτής του Ελεφαντοστού, της Γκάνα, της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρρα Λεόνε. Η διατροφή του αποτελείται κυρίως από σπόρους, μούρα, τερμίτες και μικρά ζώα.
Σχόλια