Α-Ω Πεπόνι τίγρης.Melon tiger.Ιδιαίτερες Ποικκιλίες πεπονιών.Καλλιέργεια μυστικά

Αποτέλεσμα εικόνας για πεπονι tiger
Αναζητείτε και εσείς το πεπόνι με το  κίτρινο έντονο ζωηρό χρώμα και   ζιγκ-ζαγκ ρίγες το οποίο είναι απλά υπέροχο!  
Επίσης, πολύ αρωματικά, με ένα πλούσιο, γλυκό, μεθυστικό άρωμα που θα γεμίσει ένα δωμάτιο όταν το κόψετε. Η λευκή σάρκα παίρνει πιο γλυκιά σε ξηρά κλίματα, ήπια γεύση. Μικρό σε μέγεθος, τα φρούτα ζυγίζουν μέχρι και ένα κιλό.

Αυτά τα πεπόνια μπορεί να  σπέρνονται σε θερμότερες περιοχές, αλλά θα δώσουν μια πολύ καλύτερη σοδειά, αν ξεκινήσετε σε εσωτερικό χώρο περίπου 3 εβδομάδες πριν από την τελευταίο  παγετό.  

Σας προτείνουμε να κάνετε φύτευση  καλυμμένα με μαύρο πλαστικό επίστρωμα. Αυτή η μέθοδος παράγει καλύτερες αποδόσεις.

Είναι ένα κειμήλιο πεπόνι, λείο δέρμα με χρώμα όπως του τίγρη έχει κάθετες ποικιλοποιήσεις της σκουριάς πορτοκαλί και κίτρινο.  
Η γεύση του είναι κρεμώδη  η υπόλευκη σάρκα είναι χυμώδης και γλυκιά με μια γεύση που έχει συγκριθεί με εκείνη της Ασίας αχλάδι και πεπόνι. Όπως και οι περισσότεροι τύποι πεπονιού προσφέρει μια ιδιαίτερα αρωματική μυρωδιά και έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο από το άρωμα που δίνει όταν είναι στο αποκορύφωμά τους ωρίμανσης.

Τα κομμένα στη μέση   πεπόνια με γιαούρτι, τυρί ή άλλα τεμαχισμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ως πρωινό ή επιδόρπιο είναι εξαιρετική λύση. Οι εξαιρετικά γλυκιά σάρκα σε συνδυασμό με αλλαντικά και  τυριά, θα σας ενθουσιάσουν.Το  Tigger πεπόνι επίσης μπορεί να πολτοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί ως ένα γλυκό βάση σε κοκτέιλ, γρανίτες και σάλτσες. Πεπόνια Tigger, θα διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσει στη συνέχεια στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Μόλις κοπεί,το πεπόνι θα πρέπει να διατηρείται υπό ψύξη σε ένα σφραγισμένο δοχείο για να το αποτρέψει από την απορρόφηση της γεύσης των άλλων μυρωδιών.
Το πεπόνι Tigger αρχικά ανακαλύφθηκε στην αρχαία δυτική Αρμενία, κοντά στον ποταμό Τίγρη. Όπως και οι περισσότερες ποικιλίες πεπονιού ότι προτιμά τη ζέστη και το μεσογειακό κλίμα. 

Καλλιεργείτε σε κληματαριές το μικρό μέγεθος του πεπονιού Tigger να καλλιεργείται σε σχετικά μικρούς χώρους. Μπορεί να δώσει μέχρι και είκοσι πεπόνια ανά φυτό.

Χρειάζεται 4 μήνες να ωριμάσει συνήθως μαζεύουμε Σεπτέμβριο.
Αναπτύσσονται και σε βουνά και σε παραθαλάσσια μέρη. Θέλουν νερό τους καλοκαιρινούς μήνες, σταματάμε να ποτίζουμε 1εβδομάδα πριν την συγκομιδή.

Μπορείτε να βάλετε στο χώμα ναύλον ή χαρτόνια ώστε να κρατάνε τη ρίζα υγρή.Γίνεται και αναρριχώμενο εάν δεν έχετε πολύ χώρο.Μην τα φάτε μόλις τα κόψετε, αφήστε 5 μέρες να περάσουν για να γλυκάνουν. Δεν διατηρούνται πολύ παρά μόνο εώς 2 εβδομάδες.
Είναι πολύ αρωματικά και γλυκά σαν μέλι. Για να τα διατηρήσετε μπορείτε να τα καταψύξετε να τα κάνετε χυμούς και γρανίτες. Το πεπόνι τίγρης θα σας αποζημιώσει σε γεύση και άρωμα



 Σπόροι θα διατίθονται από Φθινόπωρο 2015. Μπορείτε να παραγγέλνετε στέλνοντας μαιλ στο zevs213ltd@yahoo.gr



ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΤΙΜΗ
10 ΣΠΟΡΟΙ
4,00€

20 ΣΠΟΡΟΙ
7,00€

50 ΣΠΟΡΟΙ
15,00€


 Προσοχή Minimum παραγγελία 10ευρω

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις