Α-Ω Διατηρηση τοματίλος - Φυσαλίς.Σάλτσες διαφορετικές με tomatillos.Πως να χρησιμοοιήσουμε τις ντοματούλες φυσαλίς (μεξικάνικη ντομάτα

Θα ασχοληθούμε με κονσερβοποίηση τοματιλος
Πέρυσι τα έψησα και στη συνέχεια τα έβαλα σε λάδι και ξύδι σε κονσέρβα όπως ακριβώς κάνουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης.

Tomatillo Salsa Συνταγή για κονσερβοποίηση

     11 φλιτζάνια αποφλοιωμένα τοματιλλος
     2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
     1 φλιτζάνι  πιπεριές της επιλογής σας, ψιλοκομμένες σε διάφορα χρώματα
     6-8 σκελίδες σκόρδο
     1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο
     3 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
     1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
     1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ φρεσκοστυμμένο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλό βρασμό και αφήστε το  περίπου 15 λεπτά.
 
Με μια κουτάλα τοποθετήστε την πικάντικη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα, αφήνοντας περίπου 1/2 της ίντσας χώρο στην κορυφή. Σκουπίστε τα βάζα, τοποθετήστε αποστειρωμένα καπάκια  για τα βάζα Τοποθετήστε τα βάζα σε μια κατσαρόλα που σιγοβράζει φροντίζοντας τα βάζα που καλύπτονται από μια ίντσα του νερούγια 12 λεπτά.

Αφαιρέστε προσεκτικά τα βάζα από το νερό και τοποθετήστε το σε μια πετσέτα στο πάγκο της κουζίνας σας ανάποδα.
 

Θα ήθελα να δοκιμάσω αυτό πάλι, χρησιμοποιώντας ψητό tomatillos, για την καπνιστή γεύση. ¨Ή μπορείτε να προσθέσετε καπνιστό αλάτι για να δώσει την απαραίτητη μυρωδιά στις σάλτσες σας.

2η Συνταγή με ψητά τοματίλος
     Tomatillos αποφλοιωμένο, ξεπλένονται και ψιλοκόβονται σε τέταρτα
     2 Jalapenos, κομμένα στη μέση
     1/2 από ένα μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, στα τέσσερα
     5-6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
     1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
     αλατοπίπερο
     2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
     1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο 

     Χυμό μισού λάιμ



 Οδηγίες

     Προθερμαίνετε το φούρνο σας στο γκριλ στους 200 βαθμούς.
     Σε ένα ταψί, ανακατέψτε για τις tomatillos, πιπεριές, κρεμμύδι γαρίφαλο, και το σκόρδο.
     Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
    Αφήστε τα στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, έως ότου όλα αρχίζουν να φαίνονται  να ροδίζουν
    Προσθέστε το κύμινο, κόλιαντρο, αβοκάντο, και το χυμό λάιμ.
     Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
     Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
     Σερβίρετε με τσιπς ή κορυφή αυτών τάκος!


3η ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΤΟΜΑΤΙΛΟΣ ΣΑΛΤΣΑ

 Chunky Tomatillo and Bell Pepper Salsa
     tomatillos, αποφλοιωμένες που πλένονται σχολαστικά
    
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
    
4 πιπέρια jalapeno, πλένονται, τους σπόρους και ψιλοκομμένο
    
1 μεγάλο ματσάκι κόλιαντρο, καλά πλυμένα και ψιλοκομμένα
    
2 μεγάλες πιπεριές (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο ή μοβ), πλυμένα και κομμένα σε κύβους
    
Χυμός από 3 μεγάλα λάιμ
    
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    
3 κουταλιές της σούπας. Αλάτι 

Οδηγίες

Κόβουμε τα
tomatillos σε κομμάτια ¼ της ίντσας (ή μικρότερο, αν θέλετε). Σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ ανακατέψτε τις tomatillos με όλα τα υλικά. Ανακατέψτε με ένα καθαρό κουτάλι,  μέχρι να αρχίσουν  να απελευθερώνουν  τους χυμούς (περίπου 5 λεπτά). Με ένα ξεχωριστό καθαρό κουτάλι δοκιμάστε το  μείγμα. 

 Αν η σάλτσα δεν είναι βυθισμένο στο φυσικό χυμό, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να καλύπτεται (διατηρώντας το μείγμα υγρό αποτρέπει από την αλλοίωση).
Η διατήρηση της κονσέρβας γίνεται με αλάτι, ξύδι, ή λεμόνι και λάδι


Για αγορά αυτού του περίεργου σπόρου καθώς και πληροφορίες καλλιέργειας
Επικοινωνείτε με το zevs2013ltd@yahoo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις