Α-Ω ΑΓΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΟΡΤΥΚΙΑ .Πληροφορίες για την εκτροφή τους



Προέρχονται απο  Ανατολικά από την Ινδία με τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και τη βόρεια Αυστραλία.
Μήκος: 13 εκατοστά (5in). Πολύ μικρό μέγεθος 



Φροντίδα: Η καλή αποστράγγιση στην διαβίωση τους είναι σημαντική για πρόληψη αποφύγετε το  φτέρωμά τους να γίνει λασπώδες να μην κολήσουν αρρώστιες.
 
Η τροφή τους θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με ένα μείγμα μικρών σπόρων ειδικά κεχρί καθώς και πλιγούρι,σουσάμι μαζί με  χαλίκι για να βοηθήσει την πέψη τους. Τους αρέσει πολύ ο σκελετός της σουπιάς, τους δίνει ασβέστιο ακόμα και το αγγούρι.  
Τρελλαίνονται για τα λαχανικά, το γλυκό καλαμπόκι τριμένο, κομμάτια μήλου, τριμμένο καρότο, μαρούλι, μπρόκολο, λάχανο ψιλοκομμένο , και τα μπιζέλια σπασμένα (χτυπήστε τα στο μουλτι)
Το αβοκάντο ή σοκολάτα, καφές  - είναι δηλητηριώδη για όλα τα πτηνά και τα ορτύκια.
Επίσης αποφύγετε τη ζάχαρη. 
 Τους νεοσούς μπορούμε να τους ταίσουσετε αυγό βραστό για να δυναμώσουν.


 Η επώαση αυγών διαρκεί 18-19 ημέρες
Προσοχή: Οι νεοσσοί  είναι μικροσκοπικοί - περίπου το μέγεθος ενός ζωίφιου και μπορεί να γλιστρήσει μέσα από πλέγμα το οποίο είναι 0.5in (1,25 εκατοστά) πλατεία, έτσι ώστε να τοποθετήσετε ένα ασφαλές φράγμα γύρω από τη βάση του κλουβί για να τους αποτρέψει από την ολίσθηση έξω σε αυτό στάδιο.

Συνήθως αναπαράγονται όλο το χρόνο? Είναι εύκολα πνιγούν, έτσι, ένα δοχείο νερού όσο το δυνατόν μικρότερο των αναγκών που θα προσφέρονται: 
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Ένα καπάκι νερού είναι μια καλό δοχείο νερού για την πρώτη εβδομάδα 

 The αρσενικά διακρίνονται από τα θηλυκά, έχοντας μια σαλιάρα κάτω από το πηγούνι τους? μερικά έχουν επίσης εξέχοντα σημάδια  προσώπου. Αλλά χρώματα όπως το λευκό, βάση και μπλε πρόσωπο,  Τα θηλυκά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά  Το αρσενικό ταίζει το θυληκό όταν βρει τροφή. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του αρσενικού είναι αστεία τα πόδια του όταν φλερτάρει με το θηλυκό. Θα περπατήσετε γύρω της, το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, με το σώμα του σε μια γωνία 45 ° προς τα πλάγια, το κεφάλι  κελαηδούν σαν να της λένε «Κοίτα με. Δεν είναι εγώ ένας όμορφος αρσενικός; » 
Είναι πολύ δραστήρια, αναζητώντας πάντα στο έδαφος για τους σπόρους και άλλα ευρήματα. 
Το κινέζικο  ορτύκι μπορεί να γίνει πολύ ήμερο, ειδικά να τρώει από το χέρι, και αν είστε αρκετά υπομονετικοί,  ή ακόμα και να σας αφήσει να το χαιδευετε κάτω από το πηγούνι τους! 

Επώαση σε μηχανή για 17 ημέρες στους 99,5 βαθμούς (Φαρενάιτ)  
 Ιδανική υγρασία 65%, ιδιαίτερα κρίσιμο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών 
Αφήστε τους νεοσούς σε εκκολαπτήριο για τις πρώτες 24 ώρες (δεν χρειάζεται να τρώνε κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών) 
Μετά βάλτε τα σε θερμοκρασία στους 95 ° C, 24 ώρες την ημέρα για την πρώτη εβδομάδα, μειώνοντας θερμοκρασία 5 βαθμούς κάθε εβδομάδα 
Το νερό θα πρέπει να είναι πολύ ρηχό (δηλαδή καπάκια για βάζα) 
Τροφή για πρώτη εβδομάδα,  σκληρό βραστό αυγό, τροφή πρώτης ηλικίας 
Πρέπει να έχουν ανάγλυφη επιφάνεια για να περπατήσει, όπως άμμο ή εσωτερική / εξωτερική χαλί για να αποφύγετε την διάνοιξη ποδιών

Χρώμα: Τα αρσενικά είναι συνήθως πιο πολύχρωμο από το θηλυκό.
 
Αν φροντισμένος, μπορούν να ζήσουν μέχρι και 13 χρόνια? Ωστόσο, οι περισσότεροι πάρει μόνο 5-7 ετών. Έχουν πορτοκαλί πόδια.Αναπτύσσονται γρήγορα - είναι σεξουαλικά ώριμα σε έξι μόλις εβδομάδες μετά την εκκόλαψη!

Το θηλυκό χρειάζεται ένα μέρος για να "ξεφύγει" από το σύντροφό της, έτσι ώστε εκτός από επαρκή χώρο στο δάπεδο, θα πρέπει να παρέχονται κρυψώνες για να την κάνει να αισθάνεται ασφαλής

Μπορούμε να τα έχουμε σε ζευγάρι γιατί είναι μονογαμικά.

Η θυληκιά χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση γιατί γεννά καθημερινά αυγά μεγαλύτερα από το σώμα της, και αυτό την καταπονεί.
Αν δεν της δίνουμε βιταμίνες μπορεί να ζήσει μόνο 18 μήνες.Χρειάζεται λοιπόν ασβέστιο και πρωτείνες άνω από 22%.

 Μπορεί πολλοί να τα έχετε δει από κοντά. Είναι ορτύκια πολύ μικρού μεγέθους (όσο ένα παπαγαλάκι budgerigar χωρίς την ουρά) τα οποία μπορούν να μπουν σε ένα κλουβί.
Το θέμα όμως το ξεκίνημα επειδη πολλοι μπορεί να μην γνωρίζουν οτι τα ορτύκια αυτά χρησιμοποιούνται απο εκτροφείς αλλων πουλιών (π.χ. καρδερινες, φλωρια κ.λ.π.) μέσα στις κλούβες, ως "σκουπιδοφαγοι".
Αυτό γιατί, χωρις να ενοχλούν τα άλλα πουλιά και μένουν  συνέχεια στο έδαφος, τρώγοντας...καθαρίζουν απο τα υπολείματα των μειγμάτων σπόρων και ακόμα και των ακαθαρσιών. Μια φθηνη  και καλή λύση για μια "υπηρεσία καθαριότητας" στις κλούβες μας!
Μην τα αφήνετε μόνο να τρώνε υπολλείματα, δώστε τους και εξτρά τροφή.

Έτσι ξεκινήσαμε την εκτροφή τους  παίρνοντας τα πρώτα 4 μικρά ορτυκάκια μας που ασταμάτητα τρέχουν στο κλουβί όλη μέρα, σφυρίζουν όμορφα αλλά δεν γεννούσαν. Βοήθησα την διατροφή τους με βρώμη, αυγό βραστό, βιταμίνες στο νερό και ω του θαύματος άρχισαν να γεννούν.
Τα αυγά τους το 1/2 από τα κανονικά αυγά των ορτυκιών γκρίζα και πράσσινα.

Είναι ιδανικά αν θέλετε να πάρετε  ένα κατοικίδιο στο σπίτι για τα παιδιά αντί για χελώνες, σκορπιούς, και ιγκουάνα, και ποντίκια.. Είναι πάντα χαρούμενα, κελαηδούν ή σφυρίζουν...






Γραφει η Σοφία Κυριακίδου 


Που θα βρείτε κινέζικα μικρά ορτυκάκια
www.sporosbank.com 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις