Α-Ω ΕΚΤΡΟΦΗ ΦΑΣΙΑΝΩΝ. ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΦΑΣΙΑΝΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ



Πώς να ξεκινήσετε την εκτροφή Φασιανών
Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με την αγορά νεοσσών 4-5 μηνών που ξεχωρίζουν τα γένη φασιανών, καθώς αυτό θα σας δώσει ζευγάρια ή ομάδες.
Η καλύτερη εποχή για να πάρετε φασιανούς είναι από Οκτώβρη-Δεκέβρη εάν πάρετε πουλιά που γεννήθηκαν Απρίλιο-Μάιο, χρειάζεται ένας-δύο μήνες προσαρμογής των  στο νέο τους περιβάλλον για να ζευγαρώσουν, να μάθουν το ένα το άλλο ώστε την Άνοιξη να ξεκινήσουν να παράγουν. 

Παρόλο αυτά αν ξεκινήσετε με αυγά θα πρέπει να είστε έτοιμοι μόλις βγουν τα μικρά φασιανάκια.
Το σπίτι brooder για νεοσσούς φασιανούς θα πρέπει να είναι υδατοστεγή, απαλλαγμένο από ρεύματα και τρωκτικά και θέλει ζέστη όπως όλα τα μωρά.
Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο προετοιμασίας πριν από την άφιξη των νεοσσών σας, γιατί τα μικρά φασιανάκια  είναι πολύ ευαίσθητα και το brooder σας πρέπει να ρυθμιστεί σωστά ή μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Καθαρίστε και απολυμάνετε το σπίτι brooder σας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την άφιξη των νεοσσών.  
Πιστεύουμε ότι το καλύτερο για το πάτωμα είναι ψιλοκομμένο άχυρο
Οι Φασιανοί φαίνεται να τους αρέσει να τρώνε ροκανίδια. Εάν οι νεοσσοί έχουν πρόσβαση σε ροκανίδια, θα τα φάνε και να πεθάνουν. Αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε ροκανίδια, καλύψτε τα ροκανίδια με χαρτί  για την πρώτη εβδομάδα μετά την άφιξη των νεοσσών. 
 Άμμο ή εφημερίδα δεν συνιστάται τις πρώτες μέρες 

Από τη στιγμή που οι νεοσσοί φθάσουν τις έξι εβδομάδες θα πρέπει να τρέφονται 30% πρωτεΐνες  Μπορείτε να προσθέσετε terramyacin διαλυτή σκόνη (αντιβιοτικό) στο νερό τους για την πρώτη εβδομάδα, αλλά δεν συνιστάται η χρήση ενός αντιβιοτικού, εκτός εάν οι νεοσσοί είναι άρρωστοι ή πεθαίνουν.

Μόλις βγάλετε τα πουλιά από την εκκολαπτική βυθίστε τα ράμφη τους στο νερό και τα βάζουμε κάτω από τη λάμπα θερμότητας.  
Οι περισσότερες απώλειες συμβαίνουν επειδή οι νεοσσοί δεν ξεκινούν να φάνε ή να πιουν νερό. Ποτέ μην αφήνετε νεοσσοί σας ξεμείνει από τροφή ή νερό.  
Επιθεωρείτε τους νεοσσούς συχνά κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας - ιδιαίτερα τη νύχτα κατά τις πρώτες νύχτες. Έχει την εμπειρία μας ότι οι νεοσσοί συχνά πεθαίνουν επειδή συσσωρεύονται  κατά την πρώτη ή τη δεύτερη νύχτα και τσαλαπατιούνται. 
Διακόψτε τη λειτουργία του λαμπτήρα θερμότητας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν οι νεοσσοί να περάσουν την 4 εβδομάδα. Συνεχίστε να έχετε όμως θερμότητα  κάθε βράδυ μέχρι να είναι ηλικίας 5-6 εβδομάδες (ανάλογα με το πόσο κρύο είναι έξω).  
Τα πουλιά 6 εβδομάδων μπορούν να τρέφονται με ζωοτροφές πρωτεΐνη καλλιεργητή 22%. 
  
 Ο αρσενικός φασιανός στις 18 εβδομάδες ζυγίζει 1.500 γραμμάρια (περίπου) και έχει καταναλώσει 6,3 κιλά τροφής συνολικά για να φτάσει σε αυτό το βάρος.
Ο θηλυκός φασιανός στην ίδια ηλικία και με βάρος 1 κιλό έχει καταναλώσει 5,8 κιλά τροφής.


Για αυγά ή έτοιμους φασιανούς απευθυνθείτε στο

email : zevs2013ltd@yahoo.gr

www.sporosbank.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις