Α-Ω Γιατί οι χωριάτικες κότες και τα κοκκόρια είναι πιο ακριβά από τα πτηνοτροφείου




Αγοράζοντας κανείς  χωριάτικα κοτόπουλα αναρωτιέται για την διαφορά τιμής σε σχέση με αυτά που πουλάνε στα μάρκετ 2ευρω/κιλό την κότα και 4,8ευρω/κιλό.

μπορεί να μην γίνονται τόσο γρήγορα αλλά είναι ποιο νόστιμα και ποιο υγιεινά και ειδικά όταν έχουν και Ω3 λιπαρά οξέα .
Οι κότες που παράγουμε ζουν σε ένα φυσικό υγιεινό περιβάλλων χωρείς στρες  όπου τρέχουν, σκάβουν ,τρώνε χόρτα και είναι ευτυχισμένες.
Τα χωριάτικα Κοτόπουλα που προορίζονται κρέας  ικανοποιούν με ασφάλεια την αξία στην διατροφική αλυσίδα του καταναλωτή και αφετέρου είναι ιδιαίτερα γευστικά! Υπερέχουν στην τρυφερότητα, δεν αφυδατώνονται με το μαγείρεμα και διατηρούν αναλλοίωτα όλα τα γευστικά τους χαρακτηριστικά. Μεγαλώνουν σωστά στο χρόνο που πρέπει 6-8 μήνες σε αντίθεση με τα κοτόπουλα του πτηνοτροφείου που σφάζονται στις 40-41 ημέρες και τρώνει ειδικές τροφές με απώτερο σκοπό να πιάσουν βάρος γρήγορα ζούνε 40 ημέρες σε διαρκή φως, χωρίς να κουνιούνται πολύ για να πιάσουν βάρος.
Οι χωριάτικες μεγαλώνουν φυσιολογικά, ενώ σε πτηνοτροφείο μη φυσιολογικά. Οι κότες κρεατοπαραγωγής είναι συγκεκριμένο ιβρίδιο πειραγμένο να πιάνει τα στάνταρ που επιθυμούν οι επαγγελματίες πτηνοτρόφοι. 

Η διαφορά αυτή φαίνεται και στη γεύση, και υπάρχει και διαφορά στην τιμή. Δεν μπορεί ο ένας να ταίζει 40 μέρες και ο άλλος 6μήνες και να έχουν την ίδια τιμή.... Ο καθένας παίρνει ότι μπορεί φυσικά ανάλογα με την τσέπη του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις