Α-Ω Αγορά σπόρων ΚΙΝΟΑ. Καλλιέργεια Κινόα πως θα τα καταφέρω. Αγορά σπόρων ΚΙΝΟΑ που θα βρω

Quinoa Real grown near Uyuni on the Bolivian Altiplano (3653 m). Mt. Tunupa in the background.Photographer ?
Ως καλλιέργεια η κινόα, όπως αποδείχθηκε, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Θέλει καλά οργωμένο χωράφι, το οποίο δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ξηρό ούτε πολύ υγρό.
Επιπλέον, δεν πρέπει να φυτευτεί πολύ βαθιά στο χώμα.
Η άριστη πυκνότητα είναι 25 φυτά ανά τ.μ. ή 1 κιλό σπόρου ανά στρέμμα.
Το πότισμα θα πρέπει να είναι κανονικό, καθώς θέλει κατά μέσο όρο πότισμα λίγο λιγότερο από το βαμβάκι.
Η καλύτερη περίοδος για σπορά είναι η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Η συγκομιδή ορίζεται στα τέλη Αυγούστου
Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνεται απευθείας στο χωράφι την άνοιξη. Φυτρώνει ύστερα από 3-10 μέρες όταν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 15°C.
Απαιτούνται περίπου 60 μέρες για να ανθίσει και 100 έως 150 ημέρες για τη συλλογή των σπόρων της, ανάλογα με την ποικιλία και τις καλλιεργητικές πρακτικές και συνθήκες. Η κινόα μπορεί να καλλιεργηθεί από παραθαλάσσιες περιοχές έως και σε μεγάλα υψόμετρα που φτάνουν μέχρι και 4.000 μ.

Στην Ελλάδα σε πειραματικές καλλιέργειες κινόας τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά σε εδάφη μέσης σύστασης. Αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες είναι από -3°C έως 35°C, ενώ μερικές ποικιλίες αντέχουν και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Η κινόα συγκρινόμενη με το σιτάρι και τα άλλα σιτηρά έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, που φτάνει 14-21,9 %.

Τα υπολείμματα του φυτού μπορούν να γίνουν ζωοτροφές, ενώ μία ακόμα χρήση της κινόα είναι το χαρτί. Τα υπολείμματα που προέκυψαν μετά την πειραματική συγκομιδή στάλθηκαν σε βιομηχανία της Ιταλίας και χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία για την παρασκευή χαρτιού.
Διαβάστε την μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=12&ved=0ahUKEwip-6Df6qPKAhUBtCwKHVsYACQ4ChAWCCMwAQ&url=http%3A%2F%2Fdspace.aua.gr%2Fxmlui%2Fbitstream%2Fhandle%2F10329%2F5139%2FGournaki_M.pdf%3Fsequence%3D1&usg=AFQjCNFU0wjol6DVUxEoltSNxnfWVodjBQ&sig2=3YjsL1PdOG-_YwW_0P-WHw&cad=rja


Σε ερασιτεχνικό επίπεδο την καλλιεργούσαν σε κήπους ως φυσικό φράκτη περιμετρικά για τα υπόλοιπα λαχανικά. Ήταν το στάρι των φτωχών.
Προτιμά τα αμυλοηλώδη εδάφη και χρειάζεται άζωτο.
Η ξήρανση των φύλλων και η πτώση τους μας δηλώνει ότι έχει ωριμάσει. Ο έλεγχος των ζιζανίων είναι απαραίτητος για την βιολογική καλλιέργεια.


Μεγαλώνοντας την  quinoa
Ο καρπός κινόας είναι ένα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες των σιτηρών μπορείτε εύκολα να καλλιεργηθεί  στο σπίτι.  
Είναι μαγειρεμένα ακριβώς όπως το ρύζι, και καθώς γεύση καλή, είναι πλούσια σε λυσίνη, δίνοντας μια καλή διατροφική ισορροπία στο γεύμα σας. 
Για να βγάλουμε το εξωτερικό περίβλημα χρησιμοποιούμε με εμβάπτιση του σπόρου διάρκεια της νύχτας και έκπλυση μερικές φορές σε κρύο νερό πριν το μαγείρεμα. 


Η πανδαισία χρωμάτων-  Ουράνιο Τόξο Quinoa  μια ποικιλλία με πολύχρωμα άνθη για τον κήπο.
Ανθίζει τον Ιούλιο / Αύγουστο, και η συλλογή των σπόρων είναι έτοιμοι το Σεπτέμβριο / Οκτώβριο

Για να συλλέξετε σπόρους: Μόλις ο σπόρος αρχίζει να σχηματίζεται και οι ανθοκεφαλές αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα, θα παρατηρήσετε αν τρίψετε τα  άνθη με τις παλάμες σας, μπορεί να τριφτεί εύκολα.  
Είναι πλέον καιρός να κόψετε τα κεφάλια και να τα βάλετε κάπου ευάερα για μερικές μέρες να μαραίνονται, στη συνέχεια κτύπησε έξω σε  μια λεκάνη ή πάνω σε ένα μουσαμά. Μην αφήνετε τους σπόρους πάρα πολύ καιρό στο φυτό ή θα βλαστήσουν επί τόπου!  




ΠΟΙΚΙΛΛΙΕΣ




 Quinoa Plants Growing in the Field
 Φυτά Quinoa στο χωράφι

Αυτό είναι ό, τι τα φυτά μοιάζουν με κινόα, που αναπτύσσονται σε μεγάλα υψόμετρα των ορεινών περιοχών.
 Quinoa or White Quinoa
 Quinoa ή Λευκό κινόα

Αυτό είναι το πιο κοινό είδος της quinoa διαθέσιμο στα καταστήματα, έτσι θα δείτε συχνά αυτό ακριβώς ονομάζεται quinoa. Μερικές φορές είναι επίσης λέγεται ελεφαντόδοντο quinoa.
 Red Quinoa
 Red Quinoa

Μάγειροι αναφέρουν ότι το κόκκινο quinoa κρατά το σχήμα του μετά το μαγείρεμα λίγο καλύτερα από το λευκό κινόα, καθιστώντας το πιο κατάλληλο για κρύες σαλάτες ή άλλες συνταγές όπου είναι ιδιαίτερα επιθυμητή μια ξεχωριστή σιτηρών.
 Black Quinoa
 Μαύρο Quinoa
Λίγο νωρίτερα και πιο γλυκό από το λευκό κινόα, μαύρο quinoa κρατά τους εντυπωσιακό μαύρο χρώμα όταν μαγειρεύεται.




Ενώ αυτοί οι διαφορετικοί τύποι κινόα είναι πράγματι πάρα πολύ η ίδια, η Μαρία λέει ότι υπάρχουν μικρές διαφορές στις βέλτιστες χρόνους μαγειρέματος. Λέει, «Quinoa έρχεται σε πολλά διαφορετικά χρώματα, με το λευκό, το κόκκινο και το μαύρο είναι η πιο συχνά καλλιεργούνται Υπάρχουν μικρές διαφορές στους χρόνους μαγειρέματος και μάσημα?. Λευκό κινόα, που θα βρείτε πιο συχνά στα καταστήματα, είναι το ηπιότερο και τουλάχιστον τραγανά, και μαγειρεύει το γρηγορότερο, σε 10 έως 15 λεπτών. το μαύρο είναι στο άλλο άκρο του φάσματος, μπορεί να χρειαστεί 5 λεπτά ή έτσι περισσότερο και είναι η crunchiest των τριών με κόκκινο κάπου στη μέση ".

"Αλλά, όπως με όλα τα δημητριακά, μπορεί επίσης να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με το πόσο παλιό είναι quinoa σας




 αγορά σπόρου παραδοσιακών ποικιλλιών βρείτε στο
https://www.sporosbank.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις