Α-Ω Διαμόρφωση τοπίου με μπλε γκαζόν φούντες.Φεστούκα η γλαυκή

Αν σας αρέσουν τα χρώματα στον κήπο αυτές οι μπλε φούντες γρασιδιού θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε αρμονικό τοπίο.

Blue fescu
Μπλε φεστούκα είναι ένα διακοσμητικό γρασίδι τούφα, που συνήθως χρησιμοποιείται για να τονίσει άλλα φυτά και λουλούδια σε έναν κήπο, παρτέρι, βραχόκηπο.  
Απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, η οποία περιορίζεται στην αφαίρεση ξερών βλαστών  ή κλάδεμα για να το δώσετε σχήμα.Αυτή η συμπαγής, τούφα-σχηματίζεται απο χορτάρι έχει στενά φύλλα στην όμορφη αποχρώσεις του ασημί μπλε-πράσινο. Καθώς τα φυτά μεγαλώνουν είναι ιδανικά για μπορντούρα ή για φυτεύσεις μικρής κλίμακας.
Αντέχει σε ξηρασία.

Θέλει ήλιο και καλά στραγγιζόμενα εδάφη.
Φροντίδα των φυτών για την Blue Grass Φεστούκα:Σε ψυχρά κλίματα, το μπλε γρασίδι φεστούκα συχνά γίνεται καφέ το χειμώνα? αλλά πολλοί αφήνουν να στέκεται, να συμβάλει στην προστασία των ριζών από το κρύο.  

Κλαδέψτε το στις αρχές της άνοιξης.  
Η φεστούκα η γλαυκή είναι αειθαλής αγροστώδες θάμνος που δεν ξεπερνά τα 30 εκατοστά σε ύψος και σε πλάτος. Το φύλλωμά του είναι γλαυκό εως και γκρι και για να διατηρήσει το όμορφο χρωματισμό των φύλλων χρειάζεται προσήλια σημεία.  Προτιμά άγονα εδάφη , καλά στραγγιζόμενα παρά πλούσια και υγρά. Είναι αρκετά ανθεκτικό φυτό στην ξηρασία. Αντέχει αρκετά το κρύο του χειμώνα.

Σπόρους και φυτά:
Θα βρείτε στο www.sporosbank.com




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις