Α-Ω Πως να διαμορφώσετε έναν πανέμορφο κήπο με ροζ και πράσσινες ΚΟΧΙΑ ΤΟΥΦΕΣ ή κρητικό ΣΚΟΥΠΟΧΟΡΤΟ. SCOPARIA


Το Kochia είναι αναγνωρίσιμο φυτό παγκοσμίως για διαμόρφωση περιβάλλοντος σε φουξ και πράσινο ή κόκκινο αποχρώσεις. Πρόκειται για το παλιό κρητικό σκουπόχορτο που είχαν οι νυκοκοιρές για να σκουπίζουν τις αυλές και τα σπίτια όταν κάποτε δεν υπήρχαν σκούπες.
Σήμερα είναι αυτοφυές στα κυκλαδίτικα νησιά και στην Κρήτη και λίγοι άρχισαν και πάλι να το καλλιεργούν ως διακοσμητικό.Μπορείτε να το κλαδέψετε και να το δώσετε σχήμα που θέλετε.

Αυτό το φυτό έχει ασαφή πράσινο / γκρι μικρά φύλλα ή λοβούς την άνοιξη και μετατρέπεται σε  ζωντανό κόκκινο φουξ το φθινόπωρο πριν από το στέγνωμα και την εξάπλωση του σπόρου του.

Η  αλμυρή γεύση του σπόρο grandish λέγονται και «χαβιάρι της γης», «χαβιάρι τομέα», ή «χαβιάρι στο βουνό».  

Στην Ιαπωνία είναι μια λιχουδιά. Οι σπόροι αποξηραμένοι, βρασμένοι συνέχεια, εμποτισμένο με κρύο νερό για μια ημέρα, στη συνέχεια τρίβονται με το χέρι για να αφαιρέσετε το εξωτερικό δέρμα . Βρίσκεται επίσης σε μεγάλο μέρος του Καναδά, ειδικά στις άνυδρες και ημι-άνυδρες λιβάδια το Kochia βρίσκεται επίσης σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική, καθώς και τμήματα του, την Ασία περιβάλλεται από τούφες από τα μαλλιά






Τα πρόβατα και άλογα αγαπούν το kochia, η οποία μοιάζει με τριφύλλι. Ωστόσο, το φυτό είναι τοξικό και μπορεί να προκαλέσει νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια σε ζώα που τρώνε μεγάλες ποσότητες. Το φυτό είναι χρήσιμο εφ 'όσον οι καλλιεργητές κτηνοτροφικών διαχειρίζονται με μέτρο προσεκτικά, ώστε ποτέ δεν είναι η μόνη πηγή τροφής για τα ζώα. Τα δίνουν σε ζώα πριν βγάλει σπόρο, και σε αναλογία 20% με άλλες τροφές.

Επιπλέον, οι ανθεκτικό ρίζες μπορούν να αναπτυχθούν 10 πόδια στο έδαφος σε αναζήτηση του νερού.
 
Αν το κλαδεύετε θα κάνετε Πρόληψη στο να απλωθούν οι σπόροι είναι το πρώτο βήμα στον έλεγχο kochia.

  Είναι μια γρήγορη καλλιέργεια φυτών που τείνει να σχηματίσουν στρογγυλεμένες τούφες με όμορφα χρώματα . Τα Νεαρά φυτά Κοχία είναι φωτεινό πράσινα στο χρώμα, αλλά γίνονται κόκκινα το ψυχρότερο κλίμα καθώς ωριμάζουν. Λεπτή και ψιλοκομμένο φύλλα  προσθέσετε στην διακοσμητική αξία του. 
 Είναι χρήσιμο ως φυτό έμφαση στην τοπία και αναπτύσσεται σχεδόν σε κάθε έδαφος ((πλούσιο, αμμώδης, αλκαλικές, φτωχοί, κλπ) εκτός από πολύ όξινες συνθήκες. Για το λόγο αυτό, Kochia μερικές φορές καλλιεργείται σε μαζικό επίπεδο για τον έλεγχο της διάβρωσης του εδάφους, καθώς και για την ανάκτηση ή την εκ νέου βλάστηση της γης.

 
Πως να το καλλιεργήσετε στον κήπο σας.

Πολλαπλασιάζονται από σπόρους, ή έτοιμα φυτά τα  Kochia απαιτούν έντονο ηλιακό φως και μέτρια νερό προτιμά ηλιόλουστες θέσεις, αλλά μπορεί να ανεχθεί το φως σκίασης. Έδαφος: απαιτεί ένα χαλαρό, εύφορο έδαφος, σχετικά ανθεκτικό στην ξηρασία. Πολλαπλασιασμός: σπορά σπόρους ανοιχτό γήπεδο, ή σε γλάστρες.

Αποστάσεις φύτεψης τουλάχιστον 50εκ φυτό με φυτό.
Φυτεύουμε Απρίλιο όταν η θερμοκρασία πιάνει πάνω αό 10 βαθμούς Κελσίου.

Χρησιμοποιείται μετά από φωτιά για να δώσει βλάστηση και ζωή σε καμμένο έδαφος.





Σπόρους θα βρείτε στο 
www. sporosbank.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις