Α-Ω Πως θα χρωματίσω τον κήπο μου με φυτά εδαφοκάλλυψης.ΡΟΚ ΚΑΡΔΑΜΟ ένα φυτό που είναι και βρώσιμο.


 

Aubrieta Ροκ Κάρδαμο Cascade Aubrieta Hybrida Superbissima


Πολυετείς, ωβριέτα
Ιδανικό για παρτέρια και  Βραχόκηπους; Το Ροκ Κάρδαμο είναι ενδημικό στη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη. Έτσι, σήμερα, μπορείτε να βρείτε το Ροκ Κάρδαμο να καλλιεργείται σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και σε πολλά μέρη του κόσμου, πάρα πολύ.
Το ροκ Κάρδαμο παράγει μια αφθονία αρωματικά άνθη την άνοιξη

  
Τα Χρώματα περιλαμβάνουν λευκό, ροζ, τριαντάφυλλο, μοβ και λεβάντα.  
Οι πεταλούδες προσελκύονται πολύ από τα λουλούδια.
Το Ροκ Κάρδαμο βρίσκεται σε σπίτια  σε βραχόκηπους, σύνορα, μπορντούρες, και ως κάλυψη του εδάφους. Είναι καλό για τους λόφους ως εδαφοκάλυψη και πλαγιές, όπου είναι δύσκολο να μεγαλώσει χορτάρι ή άλλα φυτά.


Αυτό σίγουρα που δεν το ξέρατε είναι ότι: Τα φύλλα και τα άνθη του Rock Κάρδαμο είναι βρώσιμα, ωμά ή μαγειρεμένα. Δεν αποτελεί έκπληξη, έχει μια πικάντικη,όπως το  κάρδαμο γεύση.


 Πολλαπλασιασμός των φυτών:
Το Ροκ Κάρδαμο καλλιεργείται από σπόρους. Μπορούν να σπέρνονται απευθείας στον κήπο σας, ή να σπαρθεί σε εσωτερικούς χώρους για μεταφύτευση αργότερα.  

Σπείρετε τους σπόρους κάρδαμο στην αρχή της σεζόν Άνοιξης
Σπόροι έχουν μακρά διάρκεια της βλαστική περιόδου, απαιτώντας δύο έως τρεις εβδομάδες για να φυτρώσουν.  


Ιδανική απόσταση σπόρου είναι 15 "-18". φυτά κάρδαμο θα απλώνονται για να σχηματίσουν ένα χαλαρό ματ, συμπληρώνοντας το διάστημα μεταξύ των φυτών.



Καλλιεργείστε το Ροκ Κάρδαμο σε πλήρη ήλιο. Τα φυτά θα ανεχθεί ένα φως ή μερική σκιά. Θα κάνουν καλά στην εύλογη σε φτωχά εδάφη, με ένα ουδέτερο έως ελαφρώς αλκαλικό pHΘα πρέπει να είναι χαλαρά, καλή αποστράγγιση.  
Κρατήστε το χώμα υγρό κατά τη διάρκεια της βλάστησης.
Το Ροκ Κάρδαμο αρέσει ελαφρώς ξηρό έδαφος. Νερό μόνο κατά τη διάρκεια της πιο hot, ξηρότερη περίοδο του καλοκαιριού. Προσθέστε ένα γενικής χρήσης, υψηλή αζωτούχο λίπασμα κατά την πρώτη φύτευση, για να τους βοηθήσει να έχουν μια καλή αρχή. Προσθέστε μια υψηλή Φώσφορο λίπασμα λίγο πριν την ανθοφορία.


Το Ροκ Κάρδαμο θα ανθίσουν την άνοιξη του δεύτερου έτους μετά τη φύτευση, και κάθε αργότερα χρόνο. (αξίζει η αναμονή!)  

Κλαδέψτε φυτών και απομακρύνουν τα νεκρά λουλούδια μετά ανθίζει έχασαν τη ζωή τους, για να δώσει στο φυτό ένα καθαρό, υγιή εμφάνιση, και την προώθηση νέων ανάπτυξη των φυτών.
φυτά ροκ Κάρδαμο είναι σκληραγωγημένα, και θα επιβιώσει το φως παγετούς πριν πάει νάρκη για τους χειμερινούς μήνες.


Για σπόρους αυτού του υπέροχου φυτού θα βρείτε στο 
www.sporosbank.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις