Α-Ω Αγορά φυτών ποικιλλιών Βασιλικού.Ποικιλλίες Βασιλικού και η χρησιμότητα τους. Βάλτε το Βασιλικό στην κουζίνα σας

 Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο ωραία και όμορφα φυτά. Ξεχωρίζει για τα μεγάλα και πράσινα φύλλα του καθώς και την αρωματική του μυρωδιά, αλλά και για τη μεγάλη χρησιμότητα και σπουδαιότητά του στη μαγειρική. Οι πιο πολλοί Έλληνες κηπουροί προτιμούν τον βασιλικό με το ψιλό φύλλο (όσο πιο ψιλό τόσο καλύτερο), που τον μεγαλώνουν για εμφάνιση και μυρωδιά, ενώ τον πλατύφυλλο τον μεγαλώνουν οι Ιταλοί και Αυστραλοί για χρήση στη μαγειρική.
Ο βασιλικός είναι καλός σύντροφος της ντομάτας και της μελιτζάνας και βοηθά στη γονιμοποίηση αλλά και στην απομάκρυνση πολλών εντόμων και διαφόρων ασθενειών από αυτά τα φυτά.




Βασιλικός Κανέλας (Μεξικάνικος)
Αυτή η ποικιλία βασιλικού κανελάτου έχει ένα ευχάριστο άρωμα και πικάντικη γεύση. Ένα όμορφο, 45 εκατ ψηλό φυτό με σκούρο μοβ μίσχους και τα λουλούδια τονισμένα με μικρά, γυαλιστερά φύλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα φρέσκες φρουτοσαλάτες και γαρνιτούρες.

 Σκούρο Μωβ Βασιλικός
Ένα must στον κήπο μου, Σκούρο μπορντώ βασιλικός προσθέτει χρώμα στον φρέσκο καλοκαιρινό σας κήπο. Όμορφη και πικάντικη σε μια σαλάτα ή γαρνιτούρα, μπορεί επίσης να γίνει σε πέστο, το οποίο προσθέτει ένα απρόσμενο χρώμα και γεύση στα ζυμαρικά ή μπρουσκέτες σας. Τα φυτά είναι ελκυστικά στον κήπο βότανα για πεταλούδες και μέλλισες, που κυμαίνονται 14 έως 20 ίντσες στο ύψος με μοβ μίσχους, λουλούδια και φύλλα.


Λεμονάτος Βασιλικός
Φυτό 40εκατοστά περίπου που μοσχομυρίζει λεμόνι. Ένα κλαδάκι λεμόνι βασιλικό σε ένα ποτήρι παγωμένο τσάι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα και σας κάνει λιποδυάλιση.
Προσθέτει επίσης μια εξαιρετική προσθήκη για πιάτα με ψάρι και τα οστρακοειδή, και ως γαρνιτούρα σε σούπες


 Γλυκός Ταυλανδέζικος
Μια ασιατική ποικιλία με μια ξεχωριστή, πικάντικη, γλυκάνισο γεύση.

Εκτός από το βότανο κήπο για το άρωμα και το χρώμα. Έχει μοβ μίσχους και ανθίζει με πράσινα φύλλα φθάνοντας 40εκατοστά χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα και στο σούσι ευρέως.Πράσινα φύλλα, με βλαστούς και άνθη κόκκινα. Γεύση χαρακτηριστική που μοιάζει με το εστραγκόν ή το άνηθο.

 ΓΕΝΟΒΕΖΕ ή πλατύφυλλος (Ιταλικός)

Περίπου 60εκατοστά φυτό με φαρδύ φύλλο ιδανικό για σάλτσες ΠΕΣΤΟ και την μαγειρική σας

 ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΜΑΡΟΥΛΟΕΙΔΕΣ
Για περισσότερο από 125 χρόνια έχει κερδίσει θέση στην κουζίνα.Μεγάλος Βασιλικός που θέλει μεγάλη γλάστρα για να αναπτυχθεί κατά προτίμηση πυθάρι με καλό κόμποστ και ήλιο. Έχει μυρωδιά γαρύφαλλου, μέντα πιπεράτη αλλά είναι γλυκό το φύλλο. Χρήση σε σαλάτες, σε σάντουιτς, με φρέσκια ντομάτα μπαλσάμικο, μοτσαρέλα                                Το φυτό γίνεται ψηλό εώς 1 μέτρο
Τα φύλλα του είναι ειδικά για αποξήρανση

 Σγουρός ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Κλασσική Ελληνική ποικιλλία μικρό φύλλωμα μικρό φυτό εώς 30εκατοστά που γίνεται σαν φούντα σε γλάστρα.Ακόμα κι όσοι δεν έχουμε κήπο έχουμε τουλάχιστον έναν βασιλικό στο περβάζι, έτσι για να θυμηθούμε ότι είμαστε στην Ελλάδα και είναι καλοκαίρι. Είναι ο σφαιρικός, ο μικρόφυλλος, ο σγουρός, που ξέρουμε από παιδιά και χαϊδεύουμε όταν περνάμε, απελευθερώνοντας την τέλεια εκείνη μυρωδιά που διώχνει κουνούπια και μας φτιάχνει την διάθεση.






 Για αγορά έτοιμων φυτών σε pot γλαστράκια δείτε εδώ:

http://www.sporosbank.com/423483996/category/638999/%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις