Α-Ω ΙΡΙΔΑ.Βολβοί αγορά, καλλιέργεια, μυστικά.ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΙ ΚΡΙΝΟΙ






Οι ίριδες είναι όμορφα αιωνόβια λουλούδια, τα οποία χρησιμεύουν ως ένα εντυπωσιακό προσθήκη στον κήπο σας. Δίνουν χρώμα και ομορφιά.
Η ίριδα είναι ένα αιώνιο λουλούδι που φέρει το όνομα της θεάς της αγάπης στην ελληνική μυθολογία.
Λέγεται ότι η θεά που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση μηνυμάτων αγάπης, η οποία είναι γιατί η ίριδα είναι ένα σύμβολο της επικοινωνίας. Το φυτό αυτό κάνει πολύ ελκυστικό και επιδεικτικός λουλούδια που είναι κατάλληλα τόσο για να στολίζουν τους κήπους και για τις ανθοδέσμες. Ανήκει στην οικογένεια Iridaceae και είναι η μητρική από την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Ανάλογα με το χρώμα τους, οι ίριδες έχουν διαφορετικές σημασίες. Για παράδειγμα, η κίτρινη ίριδα είναι μια έκφραση του πάθους, ενώ το λευκό δείχνει καθαρότητα. Purple ίριδας λουλούδι, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές από όλα, συμβολίζουν φιλοφρονήσεις και τη σοφία. Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μια κατάλληλη θέση για να φυτέψει ίριδες σας. Πρέπει να σημειωθεί ότι αγαπούν το φως του ήλιου, ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα το παραλάβει για περίπου έξι ή οκτώ ώρες την ημέρα. Επίσης, είναι σκόπιμο να ότι ο τόπος έχει ένα καλό αερισμό του αέρα. Λιπάνει το χώμα όπου σκοπεύετε να φυτέψετε ίριδας λουλούδια σας με οργανικό λίπασμα. Κάνουν αυτή τη δουλειά δύο εβδομάδες πριν από τη φύτευση. Ανακατεύουμε το λίπασμα με το χώμα με ένα πηδάλιο. Με αυτό τον τρόπο θα σπάσει επίσης (το έδαφος) και θα αφαιρέσει οποιαδήποτε βράχο μπορείτε να δείτε.
  • Φυτέψτε το λουλούδι ίριδας
Κάνετε μια τρύπα στο έδαφος που έχει σχήμα κώνου στο χαμηλότερο σημείο του για να αφήσει το ρίζωμα να βγει στην επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι η ίριδα ρίζωμα ταιριάζει στην τρύπα. Αφού τελειώσετε με το σκάψιμο της τρύπας, βάλτε το ρίζωμα σε αυτό, εξαπλώνεται πολύ καλά τις ρίζες. Καλύψτε την τρύπα με χώμα και νερό αμέσως. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν αέρας σπρώχνει συμβαίνουν στο έδαφος. Ίριδες αναπτύσσουν μεγάλες ρίζες, οπότε βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν περίπου οκτώ ίντσες ή περισσότερο μεταξύ κάθε ρίζωμα.
  • Πότισμα
Οι Ίριδες δεν ευδοκιμούν σε υγρά εδάφη. Χρειάζονται νερό τρεις φορές την εβδομάδα πριν από την έναρξη για να αναπτυχθούν.  Βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβάλλουμε με το νερό? Απλά αφήστε το χώμα να στεγνώσει αργά ανάμεσα πότισμα.

Χωρίζουμε τα φυτά κάθε τρία ή πέντε χρόνια. Κάντε αυτή τη διαδικασία μόνο τέσσερις ή έξι εβδομάδες μετά την ανθοφορία Ιούνιο δηλαδή Για να γίνει αυτό, κόψτε τα φύλλα σε ένα τρίτο μήκος τους και να κάνουν μια τρύπα μέχρι να δείτε τα ριζώματα. Βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι παρουσιάζει λευκό και υγιείς ρίζες,  ρίζωμα και τουλάχιστον δύο φύλλα για να πιάσουν.


Αγορά Βολβών :  Διατίθονται Μονόχρωμοι "Saphire Beauty"
(Γαλάζιο/μώβ), βολβώδες φυτό φθινοπωρινής φύτευσης, το ύψος του οποίου μπορεί να φτάσει τα 0,60cm. Η κάθε συσκευασία περιέχει 10 βολβούς μεγέθους και πωλείται στην τιμή των 7,5ευρω.
Αποστολή πανελλαδικά με έξοδα αποστολής 5ευρω
Για παραγγελίες στείλτε μύνημα zevs2013ltd@yahoo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις