Α-Ω Το Δάκρυ της Παναγίας φυτό, σπόροι αγορά, χρησιμότητα του φυτού πληροφορίες.Σπόροι για να φτιαξω κοσμήματα, κομποσχοίνι ποιο φυτό είναι.Πως καλλιεργείται το Δάκρυ της Παναγιάς Coix lacryma

Η δική μας Αγιορίτικη παράδοση λέει ότι: Κάποτε ένας Μοναχός καθόταν περίλυπος επειδή δεν μπορούσε να μάθει να πλέκει κομποσχοίνι. Τότε του παρουσιάστηκε η Παναγία και τον ρώτησε: «γιατί είσαι περίλυπος;» Της απεκρίθη: «Δεν μπορώ να μάθω να πλέκω κομποσχοίνι».

Τότε η Παναγία του έδωσε αυτούς τους σπόρους και του είπε: «Πάρε τα δάκρυά μου, καλλιέργησέ τα και κάνε κομπολόγια προσευχής και λέγε: Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με. Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς.


Η λατινική ονομασία του είναι Coix lacryma. Στο Πουέρτο Ρίκο λέγεται ΚΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ.Στην Ελλάδα γνωστό ως δάκρυ της Παναγίας και το καλλιεργούν οι μοναχοί για να κάνουν κομποσχοίνια. Στην Ανατολή, οι σπόροι τρώγονται σαν τα δημητριακά που ονομάζεται "Adlay" και το βάζουν σε σούπες, ή coixseed, θα το βρείτε και με την ονομασία το δάκρυ του Ιώβ.
Ο σπόρος κάνει περίπου ένα μήνα να φυτρώσει. Φυτεύεται Απρίλιο-Μάιο
 
Η καλλιεργούμενη ποικιλία Coix Lacryma-Jobi var. ma-Yuen συλλέγεται ως μια καλλιέργεια δημητριακών, έχει ένα μαλακό κέλυφος, και χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό φυτό σε τμήματα της Ασίας
Μοιάζει με καλάμι και θα φύτρωνε πολύ καλά σε ρέματα με υγρασία και λιμνάζοντα νερά.
Φυτεύεται Απρίλιο αφού μουλιάσετε το σπόρο 24 ώρες. Μαζεύουμε καρπούς Οκτώμβριο.
Τακτικό πότισμα για να έχει καλή ανάπτυξη

Υπάρχουν τέσσερις ποικιλλίες κάποια είναι μαύρα και μακρουλά, άλλα γκρι περλέ και πιο στρογγυλμένα: Συλλέγονται όταν είναι σκούρα σε όλες τις περιπτώσεις.
Coix Lacryma-Jobi var Θα τα βρείτε ευρέως κατανεμημένα σε όλη την ασιατική ήπειρο για να χερσονήσου της Μαλαισίας και της Ταϊβάν?
Coix Lacryma-Jobi var. ma-Yuen (Rom.Caill.) Stapf. Νότια Κίνα στην χερσόνησο της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων.
Coix Lacryma-Jobi var. puellarum (Balansa) A.Camus. Assam στην επαρχία  Γιουνάν (Κίνα) και την Ινδοκίνα.
Coix Lacryma-Jobi var. stenocarpa Oliv .. Ανατολική Ιμαλάια για την Ινδοκίνα.


Το  yulmu cha είναι ένα παχύ ποτό που πίνεται από τους Κορεάτες και κατασκευάζεται από σκόνη των σπόρων του φυτού.Έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για να αναζωογονήσει την λειτουργία του σπλήνα και την προώθηση της ούρησης, να ανακουφίσει την αρθρίτιδα, τη σύλληψη διάρροια, την απαγωγή της θερμότητας και να διευκολύνει την παροχέτευση του πύου.
 
Αγορά σπόρων:
Συσκευασία 20 σπόροι 10ευρω
                   
ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ 120ευρω για κοσμήματα έτοιμα με τρύπα.
 
Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αντικαταβολή +(4ευρω) 

Αγορά σπόρου εδω
http://www.sporosbank.com/423483996/category/602676/%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83

Αγορά κομποσχοινιού εδώ

 http://www.sporosbank.com/423483996/category/602676/%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83

Προσοχή Minimum παραγγελία 10ευρω 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις